tisdag 27 februari 2018

Bygga altan ritningar

Att bygga altan är ungefär som att baka en jordgubbstårta. Båda projekten är uppskattade sommarklassiker och inte särskilt komplicerade. En altan kan ha många utseenden och fylla många funktioner och behov. Det gör man oavsett vilken typ av mark man ska bygga på.


Svenskt Trä i samarbete med 5bygg - och trävaruhandlare . När man ska bygga sin altan så finns det ett antal variabler som påverkar hur tätt man behöver sätta sina reglar och bärlinor.

Skulle någon, som kan mer än vad jag kan gällande altanbygge, vilja kika på mina ritningar i SketchUp och kommentera om det ser . Här hittar du gratis tips och råd samt byggbeskrivning. Här har vi valt att bygga med en metod som är både enklare och billigare än de vanliga. Både flexibelt – och billigt. I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar, med plasttak över.


Här får du tips när du ska bygga. Läs mer om bygglov för altan , placering, material, altantak och inglasning av altan innan du bygger. Altanens placering i anslutning till huset.


Arbetsbeskrivning för att bygga altan i trä.

Vi visar hur du gör, steg för steg. Perfekt när du ska bygga altan , carport eller plank i trä. Med hjälp av en egen ritning eller någon annans klarar de allt från.


Oavsett vilken typ av altan man bygger är det viktigaste att få allt i våg, . Vänd dig till oss – vi kan hjälpa dig att bygga en altan som skapar den rätta. I modernare språkbruk är en altan snarare en uteplats i markplan, ibland med. Inom planlagt område och sammanhållen bebyggelse får du bygga en mur eller. Bygge av altan , terrass, eller balkong, vi har lösningarna för dig.


Du som funderar på att bygga en altan behöver ansöka om bygglov när altanen. Alla ritningar som skickas in måste vara fackmannamässigt utförda. Om du ska bygga en altan med exempelvis trädäck kan du behöva bygglov.


På varje ritning är det också viktigt att ange fastighetsbeteckning,. Med fackmannamässiga ritningar och annat material som tydligt beskriver vad du ska. När du har fått bygglov, behöver du få startbesked för att få börja bygga.


Exempelritning Tillbyggnad av inglasad altan. Behöver du bygglov för att bygga altan och pool? En altan ovanpå en byggnad eller i ett takfall behöver också bygglov.


Fackmannamässigt utförda ritningar som är skalenliga med. Det är tillåtet att bygga ett skärmtak över en uteplats, balkong eller entré på ett en - eller.

Utöver bygglovsblanketten behöver du skicka in följande ritningar i två . Har du tröttnat på din stenlagda altan kan du lägga ett trädäck ovanpå! Genom att bygga altanen i moduler kan du skruva ihop brädorna på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg