måndag 12 februari 2018

Tvätta bilen med bara vatten

Helt enkelt en kompromiss som är enkel att använda om man bara vill. På det sättet använder man bara en bråkdel av vatten. Se till att inte vattnet läcker ut i vattendrag då du tvättar bilen. Då du tvättar bilen hemma bör du använda tvättmedel som bryts ner i naturen . Skulle vilja se den rena bilen som bara är tvättad med högtryckstvätt utan .

I praktiken nej, det är visserligen inte uttryckligen förbjudet att tvätta bilen på. Använd inte högtryckstvätten för nära. Tvätta bara med en ren svamp – men . Vi har testat det nya sättet att tvätta bilen – med ånga.


Det är otroligt lite, bara när du tvättar händerna går det åt två-tre liter vatten , säger . Jag föredrar att tvätta min bil i ganska kallt vatten. Vad ska man INTE göra för att behålla vaxet på bilen ?

Hur göra vid Gör det själv tvättar ? Bilen badar i salt - hur skadligt är det? Så här gör du för att tvätta skonsamt, effektivt och miljövänligt. Jag brukar tvätta bilen när det regnar och då behövs oftast bara en svamp :-). Men varför är inte detta en bra idé när det handlar om att tvätta bilen ? Borde det inte vara särskilt bra med just varmt, rykande vatten för att få bort salt, oljerester . Den ena hinken ska du bara ha vatten i, den andra tar du i bilschampo efter. Kalmar kommun rekommenderar att man inte tvättar bilen hemma.


Det bästa är att endast spola av bilen med vatten och undvika att använda bilvårdsmedel. Här är de vanligaste misstagen . Den som tvättar bilen på gatan och låter det orenade vattnet rinna ut i. Det är inte bara kemikalier från tvätt- och bilvårdsmedlen som är ett . Men jag tror de flesta bara vill spola av pärlan lite då och då med. Om du spolar av bilen med lite rent vatten och några droppar diskmedel så . Sa jag att vi tvättar bilen.


Fultvätt: att tvätta bilen på gatan och låta orenat vatten rinna rakt ut i naturen och.

Det är bara i en biltvätt som dessa ämnen kan separeras från vattnet. Här lär vi ut hur du tvättar din bil som en riktig bilrekonditionerare. Nu har våren äntligen kommit och många tvättar bilen. Det är i regel bara under vintern som bilen behöver avfettas.


Du får skölja av bilen med vatten för att få bort damm, frömjöl och löv, men tvätta aldrig bilen hemma . Vill du bara skölja av bilen med vatten , är det bästa om du kan stå på din gräsmatta eller på . Ur miljösynpunkt är det alltid bäst att tvätta bilen i en fordonstvätt. Ska bilen bara spolas av ställer du den på en gräs- eller grusyta för att und- vika att vattnet rinner till dagvattensystemet. Bäst är att tvätta bilen på en biltvätt, en automatisk eller i en gör-det-själv-hall.


Fordonstvättar finns av en anledning, nämligen för att man ska tvätta bilen där och. I en fordonstvätt, däremot, separeras vattnet från olja och giftpartiklar som. Tänk på att det i regel bara är under vinterhalvåret som bilen behöver avfettas.


Att tvätta bil innebär att du behöver tänka på miljön och minska eventuell påverkan. Inte bara för att den ska se fin och skinande ut, utan också för att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg