onsdag 7 februari 2018

Hva er lekter og sløyfer

Vi får ofte henvendelser om legging av lekter og sløyfer på gamle hus, og vil derfor å gi noen generelle råd her. Til å feste sløyfer og lekter må man bruke spiker eller skruer som er varmeforsinket eller har tilsvarende korrosjonsbeskyttelse. Alternativt kan det benyttes skruer . Men med slike sløyfer og lekter rekke lektespikeren bare 31mm ned i takstolene,.


Kontakt meg for å se hva jeg kan gjøre for ditt prosjekt.

Undertak og eksisterende lekter må også være hele. Sløyfer legges under taklektene på tvers av disse for at vannet skal kunne passere fritt under lektene. Sjekk leverandør av undertak og stein for hva som tillates! Høyden på mønekammen er avhengig av takfallet og hva slags lekter og sløyfer som blir brukt.


Lekter og rekker har i hovedsak rektangulært tverrsnitt og benyttes bl. Sløyfer mot undertak er et eksempel på bruk av impregnerte lekter. En luftet kledning gir de beste forholdene for kledning og bakvegg.


En drenert åpning i bunn kan være tilstrekkelig.

En godt ventilert kledning . Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. Rekker benyttes til rekkverk. Lekter brukes til utlekting av kledning og opp lekting av takstein. Sløyfer benyttes som en underlekt for å drenere bort vann og fukt.


Valg av dimensjon er avhengig av. Brukes eksempelvis som stendere i delevegger eller utlekting i forbindelse med. Lekter kan også brukes til å lage fuger i konstruksjoner av murverk eller betong for å unngå at ulik temperaturekspansjon skal føre til sprekkdannelse. Sløyfene festes til undertaket rett over taksperrene, også kalt takstolene.


Montering av sløyfer og lekter. Materialer, legging og forankring. Bladet viser hvordan man legger sløyfer , lekter og stein, og hvordan man oppnår tilstrekkelig. Skal du da fjerne takbelegningen (med lekter og sløyfer ) for å skifte undertak . Klima , beliggenhet og hva som er utført av vedlikehold påvirker også takets funksjon og levetid. Ligger på lekter og sløyfer av tre.


Men hvem tenker vel på hva man har under det flotte takbelegget av.

Så hva slags undertak bør man egentlig benytte under skifer for å sikre lang levetid. I dag legges den som oftest på lekter og sløyfer for å sikre god lufting- og . Ikke bredere mønekam enn 36mm. Av den grunn anbefaler vi å. For å utbedre dette må takstein, lekter , sløyfer m. Og når de har klart å gjøre en så elementær ting feil, hva annet har de .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg