torsdag 15 februari 2018

Vitt mögel på trä farligt

Vitmögel är oftast inte farligt , men finns det vitmögel är annat mögel inte långt. Vitmögel påminner om ett spindelnät eller ser ut som ett vitt damm eller krita. Sockerarter finns naturligt i trä , och kan dras ut på ytan, om träet . Behöver man ta bort vitmögel?


Den kan också förse sig med vatten genom att bryta ned cellulosa i trä.

Här reder vi ut vad som är sant och osant om mögel. Mögel är farligt att få i sig. Det är troligen någon form av vitmögel. När du lyser med en ficklampa längs med ytan ser det ut som ett vitt damm.


Vid större angrepp ser det fläckigt ut som t ex . Någon som vet om det är något farligt med detta mögel ? Både mögel och andra svampar, till exempel blånadssvampar, bryter nämligen inte själva ner trä eller andra organiska material.

Däremot kan dom, vilket händer. Läs om hur du håller utkik efter fukt och mögel på din vind. Vi har upptäckt mögel , nå svart halvkladdigt skit på vår vin då man öppnar luckan precis så e. Att få bort mögel i huset behöver inte vara omöjligt.


Här hittar du knep och metoder för att få bort mögel , samt råd på vem du bör kontakta för mögelsanering. Oljor för behandling av trä hade förr i tiden alltid tillsatser av antimögelmedel, fungicider, men eftersom dessa inte bara är giftiga för mögel utan . Vitmögel ser ut som ett fint vitt ludd och kan vara mellan en tiondels millimeter upp till flera millimeter stora. Röta är farligt för ditt hus stabilitet. Angriper framförallt omålat trä.


De växer inne i träet och bryter ned det något, men inte alls i samma grad som rötsvampar och påverkar inte hållfastheten. Omålat trä kan ibland angripas av blånadssvamp som ger en svartgrå. Inte direkt farligt , men det ser onekligen trist ut.


Näring kan hämtas från alla typer av organiska material såsom trä , textilier ,. Svartmögel är inget man vill ha att göra me svartmögel är hälsovådligt och det krävs ordentlig sanering. Misstänker man att det finns mögel i huset, men inte kan hitta det, bör man anlita en.

Allt svartmögel är farligt och bör saneras omgående. Nyckelord: textil, mögel , relativ fuktighet, sorptionskurvor, åtgärder, sanering. Tabell Risk för mögelangrepp på trä vid olika fuktkvot och RF. Färgerna på sporerna är dock av olika kulörer, allt från vitt , gult. Nu efter en vecka så har det bildats vitt ludd på alla rötter , några rötter har.


Förmodligen var det nog en blandning av otur och dåligt trä. I likhet med annat mögel trivs svartmögel i fuktig miljö och kan bilda . Sedan såg jag nått vitt som liknar spindelväv på en av skivorna som legat mot. Text och bild: Cathrine Bülow.


På senare år har vi fått allt större problem med fukt och mögel i våra hus. Ingen av dessa båtar har varit utan mögel. Froteborstens lock står det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg