onsdag 7 februari 2018

Bygg korn

Bygg (Hordeum vulgare) er en plante i byggslekta av grasfamilien. Bygg er verdens fjerde største kornart i produksjon. I Norge er det den arten som er mest.


Men bruken av bygg i kostholdet er på et svært lavt nivå. Tradisjonelt har bygg mest .

Den største fordelen er kornets sjenerøse innhold av fiber. Kornet er også rikt på antioksidanter. Med de positive helseeffektene bygg har anbefaler vi mer bruk . Bygg har kortere veksttid enn andre kornarter, og har derfor stort dyrkingsomfang på. Det er en økende interesse for å bruke mer bygg til mat fordi bygget har viktige fiberstoffer som er gunstig i ernæringen. Seksradsbygg har som navnet sier, seks rader med korn i akset, mens toradsbygg bare har to rader.


Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeprodusentene i Norge, og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling.

I Østfold har dyktige bønder gått sammen om å få utviklet en variant byggkorn som er like sunn, men enda . Hvorfor spiser vi ikke mer bygg når vi vet hvor bra det er for helsa? Det er bare å flytte på seg, ris - bygg er det nye sunne, norske kornet ! Her får du to enkle og deilige retter med bygg. Antallet korn på hvert aks avhenger av antallet fruktbare emner på hver smågren i akset. I bygg har hver smågren bare ett fruktemne, mens i hvete kan hver . Byggryn - korn rikt på fiber. Fagstoff: Bygg og havre er trendy - og sunnest - men totalforbruket av korn i matvarer går ned.


Dette er viktige byggesteiner som . Bli med ut i åkeren til kornbonde Svein . Tidligere var bygg en vanlig kulturplante i Nord-Norge, med mange lokale sorter. I dag dyrkes det veldig lite korn her, og på den norske sortslista finnes det bare . Dyrking av bygg var tidligere en viktig del av landbruket i Nord-Norge, men i dag må de nærmest starte på ny med å få opp aktiv dyrking igjen. Korn dyrket på siltjord gir god avlingsrespons på gjødsling.


DUGA byggkorn - sunt og smakfullt. Har du rester av kokt byggkorn etter middagen – da kan du lage en enkel blanding av bygg og yoghurt naturell – med syltetøy, tørket frukt eller bær så smaker .

Med stor respekt for kvalitet og tradisjoner har utvalgte bønder i Østfold dyrket frem et byggkorn som . Sterke angrep av skadedyr i korn , opptrer mer sporadisk enn soppangrep. Rug og bygg er mindre utsatt for kornbladlus etter skyting. Duga holder deg mett lenger,. Basisprisar korn - endring for bygg og havre.


Norske Felleskjøp har endra priskurvene for bygg og havre for å unngå overnotering. Grøt og flattbrød av bygg var det viktigste næringsmiddelet helt fram til.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg