tisdag 31 juli 2018

Fästa regel i betongplatta

Ska sätta upp en vägg i källaren. Hur ska jag fästa reglarna i betong väggen, taket o golvet? Hur fästa innervägg i betongplatta ? Fästa reglar i betong , utomhus.


Bygga på betongplatta - Husgrunder.

Grunden vi utgår ifrån är en betongplatta. Syllen är den regel som man bygger upp väggarna med och syllarna. Väggar, tak och golv är i betong så jag skulle behöva nåt bra att fästa reglarna med.


Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. Vid infästning med skruv i betong används ofta plugg, expander eller kemisk infästning. Vid borrning i tegel, betong m. När du skall fästa upp någonting på. VIDEO: Om du ska montera något i en tegelvägg eller betong , som exempelvis en läkt, som här, är det enklast och mest hållbart att använda .

Konstruktionsexempel väggar. Bärande yttervägg – väggreglar av konstruktionsvirke eller lättreglar. Essve betongskruv är en specialhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg. Kontrollera att det inte ligger golvvärme där reglarna ska fästas. Ytbehandlingen klarar klimatklass C vilket . Använd dessa plugg när du ska fästa i tegel, sten, betong , murverk m m. Avsedd för infästning i betong , tegel och natursten.


Finns det nått vettit (enkelt) sätt att fästa en krok eller liknande i Betong ? I äldre konstruktioner göts betong (ibland även utan armering) direkt på krossad. Det förekom att trä göts in i betongen för att fästa golvreglar och väggsyllar i . Här skall vi koncentrera oss på infästningar i betong. Det mest tacksamma materialet att fästa bärlinan i är betong. Grovt sett kommer du att stöta på antingen ett hårt och stumt underlag av tegel, betong eller lättbetong.


Eller så är underlaget någon form av . Givetvis CC 6 alltså 60cm mellan centrum på varje regel. Plugg behöver du när du ska fästa något med skruv eller spik i t. Betongskruv avsedd för snabb och enkel förankring i betong , tegel, hålsten och håltegel.

Exempelvis för att fästa karmar eller reglar i betong inomhus. Det jag ska göra är att fästa några reglar, som är 45mm tjocka, på en. Borra genom vad du vill fästa och vidare in i väggen, slå därefter. Invändiga gipsskivor bör inte ställas direkt på en fuktig betongplatta.


Ett alternativ är att de monteras med distans från golvet. Nackdelen är att brandkravet inte . Vill du inte fästa skåpet mot väggen kan du göra det mot golvet. Staga upp lådan inuti med bitar av regel.


Betong är tåligt mot fukt och därför perfekt i växthuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg