måndag 30 juli 2018

Isolera källare utvändigt

Den absolut bästa metoden att tilläggsisolera källaren är att göra det utifrån. Vi håller på och ska isolera källaren utvändigt då vi vill inreda den. Isolera källare och samtidigt dränera.


Vid isolering utvändigt kommer källarväggen hålla sig varm och torr och den. Med hjälp av ISODRÄN METODEN kan du skapa bostadsstandard i källaren i såväl befintliga hus eller vid.

Hur gör man med isolering ovan mark? När husets grund ändå dräneras om kan det vara en idé att också passa på att isolera grunden. En grund som isoleras utifrån håller . Det finns alltså all anledning som husägare att isolera mot fukt.


Vi har fuktskyddet för din källare. En källarvägg utsätts för fuktangrepp av byggfukt, regn och smältvatten. Angrepp som kan ge upphov till fuktskador som i sin tur . Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över krypgrund.

Genom att tilläggsisolera utvändigt håller du byggnadskonstruktionen varm. Om du vill ha lekrum för barnen eller en gillestuga i källaren så kan du isolera källarväggarna för att få det mera komfortabelt och slippa kallras från källarytterväggen. Stryk två lager med flytmembran eller . Använd PAROC stenull som utvändig isolering av källarväggen för såväl.


Om källaren omvandlas till boyta krävs som regel inte någon särskild isolering. Genom att isolera på utsidan sparar man plats på insidan och den massiva. Finnfoam-värmeisolering som isolerar källaren från utsidan skyddar också. Den hållfasta Finnfoam kan också användas som utvändig gjutform för källarväggen. Det är ofta en ogenomtänkt och eller felaktigt isolering av källaren som problemen börjar.


Utvändig dränering en del av ett större projekt. Jag skall i sommar dränera och isolera den delen av källaren som ligger under mark. Källare under en byggnad användes förr huvudsakligen till förråd och pannrum. En utvändig värmeisolering möjliggör uttorkning men kan innebära risk för . Att tilläggsisolera platta på mark, krypgrund eller källare är förknippat med en del. Ladda gärna ner vår monteringsbroschyr för dränerskivor!


Den utvändiga isoleringen medför att källarmuren blir varm och torr. Att tänka på när du tilläggsisolerar källaren i huset.

Passa på att isolera när du dränerar runt huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg