torsdag 26 juli 2018

Såga brädor på längden

Börja inte krångla med att försöka spänna fast skenor att såga efter. Klyva långa brädor i bordssåg. Den är perfekt till långa kapningar och om du skaffar en styrskena, så går . Ska du såga spikraka snitt är cirkelsågen helt rätt verktyg.


Den gör arbetet superprecist, oavsett om du ska korta av ett material eller kapa virke på längden.

RAKA SNITT: Med en skena eller en lång, rak bräda får du helt . Såga ändarna på de två socklarna i grader och montera den inre. Om du ska såga av en spånskiva eller klyva en bräda på längden , . Du kan antingen låna en handsåg och själv kapa virket, eller låta oss kapa och såga mot en mindre avgift. Det är ofta väl investerade slantar. Enklast gör man det genom att såga bort brädor eller plank på utsidorna.


Helst skall man ha bra längd på virket, det blir då mer användbart. Solosågen är tillfredställelsen över att såga eget.

Däremot börjar man såga med klyvsåg genom att dra sågen åt sig. När du ska kapa en bräda , mät då upp kapstället med en tumstock. Hur man kan använda sin Logosol till att såga upp trän som annars bara skulle bli ved. Varje bräda får rätt tjocklek men med samma svaga böj eller.


Anhållet fäster man med två tvingar och vips så kan man såga lika . Den vanligaste metoden för att såga barrträ är blocksågning med efterföljande delningssågning. De utsågade virkesstyckena (plank och brädor ) får ett rektangulärt tvärsnitt,. Det virke som exporteras säljs paketerat i en dimension och längd.


Varför ska man såga sitt virke när det finns färdigt att köpa? Största fria längd blir sju meter. Redan första dagen kommer du att ha producerat en rejäl stapel med plank och brädor. När du lägger ett laminatgolv kommer du att behöva såga i dina plankor.


Beroende på vilken typ av snitt du ska göra kan olika typer av sågar vara bra att . Fogsvans används för att såga av brädor , reglar och plank. Guldsmedssåg är en variant på lövsåg, där bågen kan ställas in för sågblad av olika längd. Tänk på att komponenterna som ligger i kartongen bara är en liten del av värdet på produkten.


Verkställande direktör på Logosol i Härnösand.

Sågar till allt: att såga rätt är en kunskap i sig - tips och trix om sågar, byggsågar,. Sågbladets form, längd och höjd är också viktiga faktorer för resultatet. Om maskinen har steglös hastighetsreglering är det lättare att såga i olika. Den är också bra ifall du behöver klyva en bräda på längden i syfte .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg