måndag 16 juli 2018

Trekant beregner

Indtast ubekendte og vælg Beregn. Trekant - Pythagoras formel . I denne artikel behandler vi arealberegning i den retvinklede trekant. Forskellen er bare at man beregner arealet ved hjælp af to sidelængder og en vinkel, . Beregning af en vinkel ved hjælp af Sinus relationen i en retvinklet trekant. Vi indsætter nu vores værdier i sinus relationerne herunder, og beregner vinkel A.

Man kan finde arealet af en trekant , hvis man kender længden på en side (kaldet grundlinjen) og. Se hvordan man beregner arealet og omkredsen af en retvinklet trekant. Prøv vores regnemaskine, som også viser mellemregninger.


Højden skal ofte benyttes for at udregne arealet af en vilkårlig trekant , men kan også være brugbar i andre tilfælde. Herunder et eksempel på en trekants højde . En matematikvideo fra matematikskolen. En retvinklet trekant består af tre sider, hvoraf to af dem ligger vinkelret på hinanden, den tredje er . Hvordan finder man omkreds af trekant ? Retvinklet trekant med hypotenusen og kateterne markeret.

Alle trekanter bruger dog samme generelle formel for. I mange sammenhænge har man behov for at kunne beregne enten vinkler eller sider i en vilkårlig trekant. Typisk kender man et udvalg af de andre sider . Video Areal af en trekant. Du skal være logget ind for at kunne se dette . Man kan bruge Cosinus, Sinus og Tangens på en særlig måde i forhold til en retvinklet trekant. Dette er fordi man kan indtegne den retvinklede trekant i . Med denne beregner til Herons formel, kan du hurtigt udregne arealet af en vilkårlig trekant ud fra længden af siderne.


Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen. Og så beregner man længden af medianerne i trekant A1B1C1: og ved at anvende (1) , (2) og (3) får vi: og med fornøden omtanke fås: Nu skal vi opsummere . Ved udregning af rumfang for trekantede emner skal du også bruge oplysninger og = grundlinien, h = højden og l = længden. Der skal dog kun anvendes ½ . Sådan beregner du afstanden mellem to punkter. Ved at bruge de to værdier, konstruerer vi matematisk en imaginær trekant med to ben, hvis længder vi kan . En trekant med vinkler på , og grader er per definition en retvinklet trekant , fordi en af vinklerne er grader-en ret vinkel. Læreren tegner en skitse af en retvinklet trekant med mål på den ene katete, fx og hypotenusen, fx 1 og sammen beregner eleverne længden af den anden . Triangle_Dk - Help triangle calculation.


Dette regneark kan beregne arealet af en trekant.

Lav et regneark hvor areal og højde indtastes, og hvor computeren så beregner grundlinjens længde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg