måndag 23 juli 2018

Frostfritt djup plintar

Håller på att förbereda för friggebod (typ vinterisolerat hus med panntak) och har gjutit plintar. Dom är inte på frostfritt djup då jag när. Plintar vs FROSTFRITT eller ej?


Fråga Experten: Altan utan plintar? Ofta rekommenderar man att gjuta plintar på frostfritt djup för att inte få problem med tjällyftning.

Hur djupt detta är varierar på var det är i landet . Målet är att plintarna står stadigt och om möjligt når frostfritt djup. Men det är inte alltid nödvändigt att gräva ner till frostfritt djup. Med gjutna plintar kommer staketet, stolparna eller planket att få de. Byggnader grundläggs på ett djup där marklagren har tillräcklig bärighet och begränsade sättningar. Sulor och plintar utförs numera oftast av armerad betong.


Unsubscribe from BAUHAUSSverige?

Så här gjuter du plintar till carporten: Gräv groparna till frostfritt djup och lägg lite sten i botten. Dvs att gjuta plintar som står på frostfritt djup i marken. Då måste man eventuellt gräva ut och gjuta plintar eller, i vissa fall, lägga plattor. Gräv ner till frostfritt djup och gjut en platta i botten, den skall fördela trycket . Om grunden sätts på plintar eller plattor bör de placeras under golvreglarna enligt skiss nedan. Skruvpålen ska helst skruvas ner till frostfritt djup.


Monteringssats finns som extratillbehör för att underlätta om marken är hård. Det finns även förlängningsdelar . Här beskrivs grundläggning på plintar som är en lämplig grund läggningsmetod på tomter. Om marken är tjälfarlig krävs grundläggning till frostfritt djup. Nivån avgör om du ska bygga på plintar eller på en sandbädd. Helst bör du gräva ned till frostfritt djup , men för ett trädäck kan du nöja dig . Allt påverkar, men att gräva till frostfritt djup och gjuta en sula under plinten.


Jag hade planerat att sätta enbart två plintar , vid de röda ringarna. Valet var lätt – det blev en sockel på plintar. Tjälisolering ger enklare och billigare grundläggning än urschaktning till tjälfritt djup.

Med markplint bör plintar hamna en liten bit under frostfritt djup för att vara. Pålning eller anläggning av plintar – för att undvika sättningar i. Formrör för gjutning av plintar och pelare. Använd den dimension du önskar för färdig diamater på plinten.


Du bör förankra stolpen på – 1centimeters djup , det vill säga den nivå som vanligen är frostfri. Frostfritt djup är olika från plats till plats beroende dels på . Att om möjligt använda färre plintar och grövre bärlinor ger oftast en lägre kostnad och . Vid krypgrundläggning med plintar nedföres dessa till frostfritt djup och gjutes på pålar som är försedda med tryckfördelande stålplatta. På tjälfarlig mark är därför enligt min mening plintar nedförda till mindre än frostfritt djup visserligen utförbara . Gräv hål ner till fast och frostfritt djup minst 75cm . Det enklaste sättet är att gjuta fast sockeln i plintar så som vi visar på denna sida.


Gjutna plintar ger en stadig grund som klarar sättningar. Published by BAUHAUSSverige years ago.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg