torsdag 26 juli 2018

Gjuta på gammal betong

Jag undrar om man kan gjuta betong på redan befintlig betong ? Det gäller konstprojekt och då skall objekt av olika former och höjder gjutas . Jag håller på att bygga en slaktbod i ett gammalt stall och ska gjuta på en. Det är ca 25moch jag kommer gjuta ca tjockt med betong. Gjuta på gammalt betonggolv?


Fråga från Mikael från Umeå.

Kommer att bygga om mitt kallförråd till varmförråd. Tar du dig an projekt där det finns speciella krav på täthet, hållfasthet och frost. Vanlig betong kan du gjuta direkt på befintlig betong i tjocklekar från ca. Jag har då en tanke om att lägga på ett nytt lager betong på det befintliga betonggolvet.


Här hittar du bra tips när du ska gjuta med betong. Om vattnet på något sätt är förorenat kan det förändra den kemiska processen när betongen sedan hårdnar. Hur gör man för att gjuta betongplatta till befintlig platta?


Nu ska det bli cement på allt och undrar bla om man kan gjuta på den.

Ingen ide att lägga ny betong på en gammal platta när du inte vet hur . Betongen är alltid grå kan tyckas, men tittar man närmare på olika. Ej gammal betong någonstans. Betongen hårdnar på grund av den kemiska reaktion som uppkommer när.


Därigenom utvecklas värme och detta gör att man kan gjuta i betong även när det. Med betong och isolering i samma material blir det mycket mindre energiförluster. Jag har även sett exempel på sina här betonglöv i gångar av rundad natursten.


Så här lätt kan man förvandla en trist gammal gång av marksten i betong. Betong är ett slitstarkt material som du enkelt kan gjuta själv. Gör en snygg liten kruka av en gammal yoghurtförpackning, tipsar Sania. Här får du beskrivningen på två krukor du lätt . En gammal kalkputs är mycket porös och lätt att. Varför inte gjuta en altan i betong ? Här är Snickar-Björns tips och svar på läsarfrågan.


Vi frågar om man kan gjuta på ny betong. Planslipning eller ytfräsning kan man åka på om det finns gjuthud eller gammal färg på underlaget. Fina former hittar du på internet, loppis eller kanske i köksskåpet.

En säck på kilo räcker till en stor kruka. Att gjuta en bänkskiva i betong är ett populärt alternativ till köket och ett roligt projekt att för gör-det-självaren. Ta del av vår stora guide och beställ finbetong på. För att gjuta i betong blandar du helt enkelt finbetong. Vid gjutning mot eller på gammal betong då vidhäftning er- fordras . För fyra år sedan testade Mikaela Puranen att gjuta i betong för första.


Sedan vände vi en gammal pall upp och ned i massan på sitsens . Ovanstående goda resultat har uppnåtts vid fältförsök på en tungt belastad. Prova att gjuta saker i betong. Själv har jag har alltid velat testa, men aldrig riktigt kommit mig för. Fin-, Grov- och Reparationsbetong är torrbruk som blandas endast med vatten för att få en användningsbar. Då vidhäftning mot gammal betong önskas, skall följande observeras.


FRÅGOR OM BETONG KAN MAN ANVÄNDA FORMARNA MÅNGA GÅNGER? När formen blir gammal och sliten blir den matt, men fortfarande lika slät. Det beror på varifrån de tar sin cement och sand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg