måndag 2 mars 2015

Golvvärme på gammal betongplatta

En vanlig fråga vi får till oss är hur man går tillväga för att isolera och installera golvvärme på en befintlig oisolerad betongplatta. Har hört av en polare att man inte ska lägga golvvärme på gammal. Lägga isolering och golvvärme på befintlig.


I ett hus med oisolerad betongplatta kan den vara ett gissel. Då ska man absolut inte sätta in golvvärme.

Investera i stället i ett par riktiga . Det är skönt med golvvärme ! Här ger vi tipsen som gör att ditt golvvärmeprojekt blir lyckat. Vilken golvvärme och golvvärmesystem är bäst? Tyvärr så är det svårt att veta hur en gammal betongplatta är gjuten.


Golvvärme i betongplatta på mark. Grundproblematiken vid betongplatta på mark kan vara: Dämning under plattan p. Dock kan även golvvärme för betongplatta och golvvärme för träbjälklag.

Läs om isolering av betongplatta och uppvärmning. Vissa har vi märkt är av uppfattningen att golvvärme är någon form av lyxlösning och absolut inget som är förenat med en hållbar renovering . Riskerna finns just vid hus med betongplatta byggda i början av 80-talet. Att installera vattenburen golvvärme i källare som är oisolerad är inte . Vår källare består av betonggolv, hur lägger vi in golvvärme undrar en. Golvet kommer beläggas med klinker utan golvvärme då vi inte får plats.


Har en källare med oisolerad betongplatta. Nu skall vi bygga ett spa i källaren och jag skall lägga in golvvärme. En nygjuten betongplatta innehåller en mängd byggfukt som måste få torka ut. Att lägga in golvvärme i källare kan vara förenat med risk för fuktproblem.


Parkettgolvet ser ut att vara limmat på spånskivorna. Han vill ha golvvärme -dock ej till samma slit som jag fick stå ut med. Men beroende på förutsättningar, . Ja, är det överhuvud taget möjligt att gå på ett klinkergolv i ett badrum som är på betongplatta utan.


På Ebeco har vi sysslat med golvvärme i över år. Hur gör man för att gjuta betongplatta till befintlig platta? Om du ska ha golvvärme går det i och för sig bra att dubba in den i plattan efter .

Installation av golvvärme kan göras på. Då behov av uppvärmning med golvvärme är nödvän- dig före .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg