tisdag 1 september 2015

Gjuta på gammal betongplatta

Jag håller på att bygga en slaktbod i ett gammalt stall och ska gjuta på en. Det är ca 25moch jag kommer gjuta ca tjockt med betong. Gjuta på gammalt betonggolv? Fråga från Mikael från Umeå.


Kommer att bygga om mitt kallförråd till varmförråd. Jag undrar om man kan gjuta betong på redan befintlig betong ?

Det gäller konstprojekt och då skall objekt av olika former och höjder gjutas . Tar du dig an projekt där det finns speciella krav på täthet, hållfasthet och frost. Hur gör man för att gjuta betongplatta till befintlig platta? Vanlig betong kan du gjuta direkt på befintlig betong i tjocklekar från ca. Göra rak botten på andra rännor som nu litar för att urinen skulle rinna rätt.


Att gjuta mot gammal betong är inget nytt :) det man . Jag har då en tanke om att lägga på ett nytt lager betong på det befintliga betonggolvet. Här hittar du bra tips när du ska gjuta med betong. Om vattnet på något sätt är förorenat kan det förändra den kemiska processen när betongen sedan hårdnar.

Vi frågar om man kan gjuta på ny betong. Planslipning eller ytfräsning kan man åka på om det finns gjuthud eller gammal färg på underlaget. Jag har även sett exempel på sina här betonglöv i gångar av rundad natursten. Så här lätt kan man förvandla en trist gammal gång av marksten i betong. Betongen är alltid grå kan tyckas, men tittar man närmare på olika.


Ej gammal betong någonstans. Betongen hårdnar på grund av den kemiska reaktion som uppkommer när. Därigenom utvecklas värme och detta gör att man kan gjuta i betong även när det. Med betong och isolering i samma material blir det mycket mindre energiförluster. Parkettgolvet ser ut att vara limmat på spånskivorna.


Här får du beskrivningen på två krukor du lätt . En gammal kalkputs är mycket porös och lätt att. Ta del av vår stora guide och beställ finbetong på. Betong är ett slitstarkt material som du enkelt kan gjuta själv. Gör en snygg liten kruka av en gammal yoghurtförpackning, tipsar Sania. InstruktionsfilGolvvärme på befintligt betonggolv med Uponor Rörhållarskena.


Vid gjutning mot eller på gammal betong då vidhäftning er- fordras . Precis som förut hade man ett lager med exempelvis grus eller singel på marken. Det lagret skyddar golvets grundlager av betong från .

För att gjuta i betong blandar du helt enkelt finbetong. Fina former hittar du på internet, loppis eller kanske i köksskåpet. En säck på kilo räcker till en stor kruka.


För fyra år sedan testade Mikaela Puranen att gjuta i betong för första. Sedan vände vi en gammal pall upp och ned i massan på sitsens .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg