fredag 22 april 2016

Måla fasad på vintern

Behöver man måla fasaden och vintern är i antågande kan man spänna upp en presenning på en byggställning och värma med värmeelement . Jag vet att det egentligen är omöjligt. Tyvärr missade vi i hastigheten . Måla ytterpanel innan vintern. Kan en träfasad stå helt obehandlad över vintern ?

När kan man måla om utomhus? Läs på inför målning och renovering hos Beckers Färg. Tänk på att du inte bör måla i vilket väder som helst. Välj rätt färg när du målar fasad.


Det viktigaste att tänka på när det gäller att måla på höstkanten är att det oavsett temperatur skall vara torrt när man målar. Och att låta trä utan tillräckligt skydd stå obehandlat över vintern är ingen bra idé om. Du kan inte måla utomhus under årets alla dagar, utan du måste förhålla dig till.


Visst väntar man gärna med en ommålning av fasaden till ett annat år,.

Efter tvätt behöver fasaden få torka ordentligt innan man börjar måla. Jag tror om du frågar runt så kommer du få till svar att det går absolut inte. Kan man måla med slamfärg ( typen Falu Rödfärg) på vintern ? Har fått i uppgift att måla ett nytt trähus som byggdes färdigt förra året. Fasaden har stått omålad över vintern.


Kunden vill att vi målar huset m. Träet i fasaden hade ett transportsskydd från fabriken som, enligt säljaren, skulle klara en vinter. När du ska måla om fasaden på huset är det viktigt att välja lämplig färgtyp. Läs mer om vilken fasadfärg som passar bäst för dig hos Alcro Färg.


Om du ska måla om hela fasaden eller nöja dig med ett fönster har ingen betydelse. Det stänger ute fukten under vintern , så att du kan vänta med att måla det till. Vattnet forsar ned för husets fasad och fönster och då sprider sig fukt och . Du kan spara mycket pengar på att måla själv i stället för att anlita proffs, men se till att göra det ordentligt – här får du en guide över fem misstag man bör . Enligt uppgift hade fasaden vid uppsättning någon form av impregnering.


Att måla om sitt hus är något många drar sig för. Det är så mycket att tänka på – det ska .

Så var det dags att måla om fasaden. Tittar man på fönsterrutor efter vintern så ser man att ytan är smutsig. Hur långt innan målning ska fasaden tvättas? Hur ofta du bör måla om din fasad beror på vilket material den har, vilken.


Här hittar du tips när du ska renovera och måla om en husgrund och gör det själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg