fredag 15 april 2016

Rettvinklet trekant kalkulator

En rettvinklet trekant har to bein med rette vinkler som står ovenfor hverandre, og en hypotenus. Trekant kalkulator beregne og finne: vinkler, sider, areal av alle typer en trekanter. Sidene i en rettvinklet trekant har navn etter hvor de står i forhold til den rette vinkelen og den vinkelen som blir undersøkt.


Den lengste siden kalles hypotenusen . Illustrasjon av kateter og hypotenus i rettvinklet trekant. Fordi funksjonsverdiene kan finnes med en kalkulator eller i et dataprogram som .

Tangens (tan) til en spiss vinkel (A ) i rettvinklet trekant er forholdet mellom den motstående kateten (a) og den hosliggende kateten (b) . Fire enkel å bruke kalkulatorer til å løse rettvinklet trekant problemer, avhengig av hvilken informasjon om trekanten du får. Han fant ut at hvis man har en rettvinklet trekant og kaller de to kortsidene (katetene) for . Beveg en finger på berøringsskjermen. Skriv inn noen verdier i det.


Det enkelt beregne resultatet. Beregning av diagonal, graders triangel. Vi kan da bruke tangensfunksjonen til å finne lengden av .

Hvis man har en rettvinklet trekant med kateter på 8m og 0m (hyp. på 28m),. Jeg har en figur som viser en rettvinklet trekant ABC. Fagstoff: Eksempler som viser hvordan finne en ukjent side i en rettvinklet trekant.


Vi starter med en rettvinklet trekant der hypotenusen er dobbelt så lang som den korteste kateten. Vi setter den korteste kateten lik x. For å forstå trekantens areal, er det viktig å forstå rektangelets areal. Er du usikker, bør du først gå til kapittelet Areal av . Se på bildet mens du leser denne teksten.


Et rektangel har areal lik lengde ganger bredde. Pythagoas theoreI en rettvinklet trekant er summen av kvadratene på katetene lik kvadratet på hypotenusen. En Androidapplikasjon som beregner høyde, bredde, vinkler og diagonal i en rettvinklet trekant kan nå lastes ned i telefonen for enkel . Vi beregner sidene i en rettvinklet trekant ved hjelp av Pytagoras . Kalkulator , Regneark, GeoGebra. Anta at vi har en vinkel O plassert i en rettvinklet trekant som vist på figuren. Sjekk svarene dine ved kalkulator.


Regn ut sin 13° og cos 78° på kalkulator. Til disse oppgavene må du bruke kalkulator , og kanskje kladdeark!

Det er bare sidelengder som er oppgitt, og det er bare sidelengder du skal finne. Slike algebraiske uttrykk kan tastes inn direkte i en CASIO- kalkulator , men. X og delta Y inn i funksjonen for rettvinklet -polar. I en trekant med oppgitte sider finner vi lett vinklene ved å bruke cosinussetningen.


Kan de fire regneartene med enkle heltallsoppgaver uten kalkulator. Kan finne hypotenus i rettvinklet trekant ved regning når katetene kan måles eller er .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg