tisdag 5 april 2016

Mullbänken kompost

Då andra facket fyllts är i regel det första facket . Komposter för olika ändamål och olika storlekar från . Den är enkel att sköta eftersom löstagbara luckor lätt kan tas av och på. Kompost i rätt storlek för en familj med 4-personer. Funderar på att skaffa en kompost och har fastnat för två varianter, Biokub eller Mullbanken, som båda har fått bra recensioner.

Den som en gång börjat kompostera har svårt att sluta. Komposten sköter sig själv, trädgården prunkar och du . Den vanligaste typen av kompost. Hos oss får du experthjälp med din kompost.


Denna kompost lämpar sig endast för kompostering av trädgårdsavfall. Botten av trä och stålnät leder bort lakvatten och släpper in luft. Mullbänken Balkongmulle 1liter.

Knuttimra påbyggbar behållare av plast. Tät botten som kan försänkas i marken. Påbyggd ned en byggdel á l och försänkt botten blir . Men det är inte alldeles säkert att värmen ger det bästa kompostmaterialet. Den behållare som hade det . På våren gräver du om fjolårets kompost genom att med en grep lägga över det grövsta materialet från hösten längst ner i den andra, tomma behållaren. Trädgårdsforumet - Odlas forum - Odla.


Har ni något tips på en bra kompost som inte är allt för dyr? Har sett att det även finns mullbänken 2x250L (tror det är samma som Villamulle). Villamulle, kompost är gjord i lärkträ för att ha lång livslängd och för att vara. Men under den kallaste perioden kan mullbänken behöva täckas . Temperaturen i en kompost ska helst inte stiga över grader. En del behållare har termometer, det går även att se på komposten om . För torr kompost slutar fungera.


Skötselanvisning för Mullbanken Latrin 5l.

Lägg först ett c:a 15cm tjockt lager med torvmull i behållarens botten. Nu är det dags att mulla ner kompost och . Grundbotten liksom grundmuren ( mullbänken ) isolerades ofta med torv eller liknande material. Som fuktspärr mellan syllar och grundmur användes näver.


Vid en sådan placering kommer en mängd djur att vandra upp i komposten och där hjälpa till i. Jag kombinerar allt i ett och byggde redan förra året en odlingsbädd med sidor av hårtbundna halmbalar som jag fyllde med kompost. Vi har också varit på Kompost Center och tittat på komposter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg