fredag 17 juni 2016

Fästa bärlina i grundmur

Hej vårt hus har en grund med L-formade betongblock med frigolit isolering innanför. Själva betongen är inte direkt tjock, . Hur fästa bärlina i husgrund? Fästa trädäck i plattan - Husgrunder. Jag är på väg att komplettera mitt bygge med trä-trall som går runt huset och undrar då hur jag ska fästa en bärlina i grunden.


Utmed husgrunden fäster man en bärlina.

Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna. Gängstång att fästa bärlina för altanen i, så slipper man en hel rad plintar. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. Den behöver inte vara slarvigt gjord utan kan lika väl ha uppstått på grund av missförstånd . Rätt val av infästning för montering av bärlina.


Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets bärande del, t ex i regel. Jag satte bara tre lecablock som grund och en stentrapp som fjärde hörn. Attefallshus Louise med grund.

Förborra hål i bärlinan där du sedan ska skruva i fransk träskruv för att fästa bärlinan. Någon som skruvat en bärlina i grundbalken? Hur är hållfastheten, funkar det? Alternativet att sätta i nederkant av fasaden bygger för mycket . Bärlina förankras med hjälp av beslag eller plattstål, i enklare fall med hjälp av bandstål.


Infästningen i plintar kan göras i samband med gjutningen eller senare i . Bärlina monteras mot husstommen med fransk träskruv eller genomgående skruv och mutter. Altanbjälklaget kan hängas upp mot huset med hjälp av balkskor, . Längre norrut är det viktigt att gjuta plintarna djupare på grund av tjälen. Vilken höjd kommer däcket att hamna på?


Har du en plan husgrund kan du fästa en bärlina mot fasaden istället för att använda plintar där. Välj plintar som når ner till frostfritt djup. Tänk på att försänka eventuella skruvhuvuden, då en extra bärlina ska fästas mot den inre bärlinan. Tryck in pluggen i hålet tills kragen ligger dikt an mot fästdetaljen.


Grunden är nu klar att gjutas, så imorgon kommer betongbilarna som planerat. Det blir en pålad och förstärkt platta på mark som enligt många . Främre bärlina : Ett normalt mått är 45x1millimeter och den främre bärlinan fästs i stolpjärnen som sitter fastgjutna i plinten.

Använd kilar när du skruvar så att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg