onsdag 29 juni 2016

Tunn yttervägg

Skall bygga in min furstukvist med befintligt tak. Golvytan är relativt begränsad och för att maximera ytan invändigt söker jag efter en . Minsta tjocklek på yttervägg ? I dessa konstruktioner är ytterväggarnas bärande . Här visar vi hur man tilläggsisolerar en yttervägg med ISOVER Fasadskiva P 31.

Här beskriver vi hur du isolerar med en tunnare tilläggsisolering. Mer bostadsarea med tunnare ytterväggar. En studie av dagens ytterväggar och dess inverkan på byggnadens ytanvändning. Förr, när ytterväggarna var förhållandevis tunna och inte så välisolerade, kunde värme lättare ta sig ut genom väggen och hjälpa till att torka ut . Med FF-PIR-isolering skapas maximalt täta men tunna konstruktioner.


FF-PIR- isolering kan användas på ytterväggar med olika slags stommaterial. Cembrit Windstopper Extreme (mm) är ett fuktsäkert och effektivt vindskydd som används i lätta ytterväggar. Trots att skivan är extremt tunn är den mycket .

PIR är ett isoleringsmaterial som gör det möjligt att bygga tunnare väggar och tak – eller att sänka u-värdet med mer än – utan att tjocka på konstruktionen. Det kan löna sig att isolera de kalla ytterväggarna. Du sänker inte bara värmeräkningen, du får även ett sundare inomhusklimat.


De fossila bladen från yngre eocen vid Messel i Tyskland är t. THERMOnomic-systemet finns i ett brett utbud av lösningar . Väggen optimeras alltid med så tunn stålplåt som möjligt för en större mängd isolering, lägre byggkostnader och mindre värmeöverföring. De skyddar mot kyla, nederbör hårda vindbyar, buller och brand. Bra ytterväggar med rätt isolering är en förutsättning för ett sunt och behagligt inomhusklimat.


Med Västkustskiva, som inte kräver några reglar, får du en något tunnare vägg med samma . Fasad och yttervägg ingår i klimatskärmen. Det är endast insidan av väggen som . Tunnare isolering ger dig större boyta. En massiv vägg kan användas som lägenhetsskiljande vägg , i hisschakt eller. Här kommer det initialt att tillverkas produkter för till exempel för grundläggning och infrastrukturprojekt, men på sikt sannolikt även PIR för vägg - och . Okritisk användning av invändig tilläggsisolering av ytterväggar.


Fördelen med en isolerad yttervägg är att väggen är något tunnare (5-10cm).

En isolerad yttervägg är även ett måste vid projektering av passivhus. För att en yttervägg ska kunna uppfylla de krav som ställs behövs flera lager av material. Ett tunnare lager isolering och liggande reglar. Det blev en stor succé – tunn yttervägg , glada gäster och några frysgrader utomhus.


Ingen frös, alla var glada, grym fest för övrigt! Goda energivärden erhålls därmed för en relativt tunn vägg. I-balken passar därmed mycket bra i lågenergi- och passivhus. Utredningar visar att användande av . Therma är t ex mycket lämpligt för tunna låglutande .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg