måndag 13 juni 2016

Plintar till altan

Instruktion och inspiration till dig som vill bygga en egen altan. Vad du än bygger är grunden viktigast. En låg altan kan vila direkt på trädgårdsplattor, medan en högre altan behöver nedgrävda plintar.


Här är en artikel där jag försöker hjälpa till på mitt sätt. Hej Ska bygga en altan och undrar kort och gott hur många plintar jag behöver för att .

Oftast är altanens placering i anslutning till huset självklar. Vare sig du ska bygga en altan , ett staket eller bara ett par. Slipp gräva skruva istället. Bygga altan - Se en video och lär dig konsten - Duration: 44:39.


I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar. Det är viktigt att du gräver ner dem ordentligt och på rätt avstånd så att altanen blir stadig. Ofta rekommenderar man att gjuta plintar på frostfritt djup för att inte få.

Plintar eller plattor på mark samt regelverk till konstruktionen, ramverket. En altan byggs upp av tre delar: stödpunkter mot mark, ramverket och tralldäcket. En altan på plintar över mark bygger man om till exempel hus- grunden är hög eller om marken är sluttande.


För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall . Spännvidden mellan stödpunkterna (som vanligtvis är plintar ) får inte vara för stor om altanen ska bli . Behöver du plintar för att bygga ditt sommarprojekt? Kanske till friggeboden eller altanen? Att gjuta plintar är ett enkelt jobb och fördelen är att . Bygg enkelt uthus, staket mm. Den gamla terrassen ska byggas ut.


Det går också att gjuta egna plintar ner till frostfritt djup, eller isolera dem. Då måste man eventuellt gräva ut och gjuta plintar eller, i vissa fall, lägga . Få några enkla tips på hur du kan göra en ny altan. Färdiggjutna plintar med stolpskor finns att köpa från exempelvis S:t Eriks.


Plintar kan stödja mot fast mark, eller gärna grävas ur till frostfritt djup.

Här är guiden du behöver för att bygga en egen altan som passar dig, din plånbok. När du plintar är det viktigt att få till nivån rätt bra direkt. Du behöver också balkskor, spikbleck, vinkeljärn och beslagsskruv till infästning. Så här gjuter du plintar till carporten: Gräv groparna till frostfritt djup och lägg lite sten i botten. Jag har aldrig gjutit plintar till altan förr, bara mindre arbete på min tomt.


När man gjuter en plint, sjunker den ner ytterligare lite då . Monterat och klart av våra certifierade partners över hela Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg