fredag 16 juni 2017

Mögel i källare bilder

Här hittar du bra tips om du får problem med fukt i källaren med mögel , mögelsvamp och murröta på källarväggen. Många vill använda dessa källare men kämpar mot den fukt och mögel som finns i källaren. Vi är medvetna om att det är fuktigt i vår källare och att vi ska dränera. Mögel i källare -behövs sanering?


Eftersom en källare ligger under jord finns det alltid fukt utanför väggarna.

Källare är ofta drabbad av både fukt, mögel och lukt. Därför behövs dräning samt avfuktare. När man väl drabbats så blir det kostsamt och i värsta fall om det gått för långt måste . Har även upptäckt nu att det är mögel under laminat golven i källaren.


Någon idiot som lagt plast ovanpå betongen, sen spånskivor och laminat . I likhet med annat mögel trivs svartmögel i fuktig miljö och kan bilda kolonier i våtutrymmen, källare , vindsutrymmen, krypgrunder och på . Många fuktskador i källare uppstår genom att fukt och i värsta fall vatten utifrån tränger igenom husets grund.

Det bästa sättet att slippa fuktskador och mögel i huset är att förebygga att det händer. Det är även det mest hållbara, eftersom det sparar på jordens resurser. Har du rätt luftfuktighet i källaren för att undvika risken för mögel och fuktskador?


Har du hittat mögel i din källare , ska du renovera källaren eller . Här en lägenhten som är totalskadad av fukt och mögel allt rivs, dvs alla väggar. Vi mätte och konstaterade att 1minredd källare var dyngblöt och måste rivas ut. Det visade sig att någon klantskalle hade grävt ut en . Själv utvecklade jag astma pga fukt och mögel i källaren i mina föräldrars hus.


Mot mögel , ytlig blånad på trä, betong, puts, gips mm inomhus. Familj sjuk av mögel i hyreshus. Foto : Charlotte T Strömwall.


Det som vi är mest osäkra på om det går att fixa är källaren. Källaren är fuktig och det är kondens där nere, det sitter mögel utmed väggarna och . Allt har förstörts av mögel i källaren. Vitmögel är oftast inte farligt, men finns det vitmögel är annat mögel inte långt borta.

Fukt och mögel är alltid den stora faran, men varje villageneration har sina. Men när källare och vind isoleras och oljepannan byts mot. Villorna på bilderna är exempel på hus från tiden - inte exempel på skadade hus. Vanliga platser för avfuktare är källaren , garaget och tvättstugan. Enkla beskrivningar av vad mögel och röta är, vad de lever av och hur man bli av med dem.


Publikationen kan beställas. Förslag till styrmedel för att minska fukt och mögel i byggnader. Då golvsockeln tas bort upptäcks mögel bakom sockeln vilket visar sig ha spridit sig både till väggarna och längs med golvet i källaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg