tisdag 19 december 2017

Torpargrund på berg

Dock ska man vara medveten om att det inte kommer bli vattentätt mellan berg och betong. Det blev inget problem på vår tomt eftersom huset . Grund på lutande berg , hur gör man? Krypgrund på berg , fuktfritt?


Torpargrund på berg med fuktproblem.

Hur man än bär sig åt finns det små sprickor i berget där vatten kan tränga in . När man ska utföra grundläggning på berg så har man flera val. Man kan antingen välja plintgrun platta på mark eller krypgrund. Vid den trängsta delen i ena hörnet, som ligger nedanför en lätt . Den blöta sommaren har aktualiserat problemet med mögel och dålig lukt på grund av fukt under hus byggda med kryp- eller torpargrund.


Om huset står på berg eller morän isoleras marken direkt med lecakulor, . Problemet är ett sluttande berg mot ena långsidan där vatten tränger på.

En krypgrund byggs statiskt sett upp på samma sätt som plintgrunder. Vid uppskjutande berg får det fria avståndet lokalt minskas till 1mm. Här berättar vi kort om läggning av makadam i krypgrund och torpargrund.


Om huset ligger beläget lite högre eller på torrare dränerande mark så. I krypgrund eller torpargrund där det är mycket ojämnt underlag som stenar eller berg kan . Beskrivning om varför och hur byggfolie, även kallat byggplast i krypgrund ska. Samtidigt bör vetskap finnas om att synligt berg i krypgrund orsakar än mer . Planera efter nivåkurvorna istället för att spränga bort miljontals år gamla berg. Det finns i princip fyra grundläggningsmetoder: källare, krypgrund , platta på mark.


Mögel- och fuktskador vanliga i hus med krypgrund. Det finns flera tecken på att krypgrunden kan vara utsatt av fukt eller mögel. Alla Älvsbyhus byggs på specialtillverkad krypgrund. Våra hus kan byggas på både dålig och bra mark, på berg och morän eller svagt . Det beror på att undersökningar visar att mer än varannan krypgrund uppvisar fuktskador.


Det gäller oavsett om huset står på ett berg eller om det står på jord. Vi levererar materialpaket till både platta på mark och krypgrunder.

Står ditt hus på krypgrund ? I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam. Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga . Vi har tittat på en tomt som är ett före detta kärr, den rekomenderade inte älvsbyhus utan den tomten vi nu tittar på är en bergknalle, en gräsplätt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg