torsdag 3 september 2015

Jaktjournalen varg

Norrland (JJ) Distriktsordförandena i Jägareförbundet i Norrland låter inte speciellt entusiastiska över förslaget att låta varg etablera sig i norra Sverige. Danmark (JJ) Hela förloppet där en dansk varg sköts illegalt finns på video som nu publiceras av Danmarks Radio. Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor.


Om någon forskare menar att vargen skulle ha . Malmö (JJ) Länssstyrelsen i Skåne har fångat en varg på bild med hjälp av en viltkamera. De norska akademikerna Øyvind Øverli och Torstein Steine finner det allt mindre trovärdigt att planerna på utplantering av varg i Sverige aldrig .

Vi kallar det för svarta hålet, säger . Sörmland (JJ) Det första djuret som fälldes i hybridjakten var en varg. En invandrad varg ska motas söderut med helikopter och skoter. Vår förhoppning är att den kommer i rörelse och vandrar söderut, säger . Fårägaren sköt vargen när den jagade får. Dalarna (JJ) En varg har skjutits i en fårhage i Smedjebacken. Hedemora (JJ) Den närgångna varg som härjat i byarna strax söder om Hedmora är skjuten.


Det visade sig vara ett svårt sjukt djur. Norrbotten (JJ) Samebyarna norr om Haparanda vill ha omedelbar skyddsjakt på den invandrade varg som befinner sig i renskötselområdet.

Fagersta (JJ) Och så damp det ned en undersökning till, som ska visa hur mycket svenska folket tycker om varg. Hunden togs cirka meter utanför den . Lyrestad (JJ) Rikard Johansson var på lördagen nära att få sin hund tagen av varg. Det var tur att vi var så nära, annars hade det nog kunnat . Naturvårdsverket meddelade på torsdagen att länsstyrelserna inte delegeras rätten att . Stockholm (JJ) Det blir ingen licensjakt på varg i vinter. Hallstahammar (JJ) Yngve Lorenz kommer att söka skyddsjakt på den varg som helt ogenerat dök upp på Åsby gård och tog en katt. I går attackerades och dödades finnstövaren Riina, bara ett stenkast utanför det område i västra Värmland där skyddsjakt på varg pågått en tid.


Svartå (JJ) Ytterligare en genetiskt viktig varg har konstaterats i ett nytt revir. Den håller till precis på gränsen mellan Värmlan Örebro och . Jämtland (JJ) En varg som sköts av länsstyrelsens personal från helikopter har visat sig vara en viktig varg. Kungsbacka (JJ) En drönare fångade dramatiska scener när en varg attackerar en älgko i en sjö.


I flera minuter kämpar älgen ute i vattnet. Det säger Per Johan Sjöberg som . Värmland (JJ) En ny ansökan om skyddsjakt kommer att lämnas in i området där jämthunden Emil häromnatten dödades av varg i . Undersökningen är bekostad av Sveriges Radio och utförd av Novus. Finland (JJ) En närgången varg ska avlivas efter beslut av polisen i finska Österbotten.


Västmanland (JJ) På tisdagen sköts ytterligare en varg i Kölstareviret norr om Köping. I de riktlinjer som verket skrivit på Internet är hundträningen inte kopplad till beslut om jakt.

Alltså skulle det vara tillåtet att jaktträna på varg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg