onsdag 24 februari 2016

Fästa bärlina i leca

Jag satte 8m bärlina i grunden förra våren, det var leca. Testade först med fasadplugg men var inte helt nöjd. Hur fäster jag bärlinan bäst i lecablock mur?


MEA Fasadplugg har gälar på varje sida som ger extra hållfasthet. Den har spärrtungor för .

Skruvens längd och gängning är anpassad för ett bra . Att fästa bärlinor i tegelfasader som är bärande, går oftast utan problem. Avsedd för montage i porösa material. Antar att man ska förborra - vad använder man för borrtyp i leca - betong?


Förborra hål i bärlinan där du sedan ska skruva i fransk träskruv för att fästa bärlinan. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor . Blir mycket starkt, hängde upp en bärlina till en altan i lecablock på detta vis (långa skruvar).

Lecablock - Varmepumpsforum. Infästningen i plintar kan göras i samband med gjutningen eller senare i . Främre bärlina : Ett normalt mått är 45x1millimeter och den främre bärlinan fästs i stolpjärnen som sitter fastgjutna i plinten. Använd kilar när du skruvar så att. Vi har valt att inte fästa den alls i huset, då kan den röra sig fritt. Men då har vi också en stor terass på m2.


Den står istället på lecablock. Om du bygger en pergola eller en liknande konstruktion kan du förlänga stolparnas livslängd genom att fästa dem i stolpskor i stället för att . Skall jag fästa bärlinan i blocken på något vis, i så fall hur? Eftersom marken sluttar utåt från huset fick det bli 12. Extra regel med kortlingar för att ha något att fästa frisen i. Träskruv 0x100mm ca 30st för att fästa väggen i syllen. Leca , Ytong, Siporex och Blåbetong.


Efter detta fortsatte jag med stolparna för den yttre bärlinan. Jag bestämde mig därför för att utöka längden på det Leca -block. Jag upptäckte också att jag missat att tänka på lämplig skruv till att fästa bärlinorna, . Rätt val av infästning för montering av bärlina.

Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets . Om det skall vara en bärlina så. Annars blir det för rangligt i sidle risk att en bärlina så att säga vrider sig. Något måste du åtminstone ha att fästa undertaket i . Lättbetongskruv försänkt (utvändig).


Försänkt skruv med speciellt utvecklad gänga som skruvas direkt i lättbetong och lättklinker utan förborrning. Runt denna gjutform placeras dräneringsrör. Man isolerar ett träbjälklag genom att lägga fästa en bottenbräda på bjälklagen och därefter fylla på med .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg