onsdag 24 februari 2016

Stålreglar källare

Ska gipsa väggarna i vår källare inom en snar framtid har lite funderingar kring. Alla ytterväggar kommer jag regla upp med stålreglar ,. Så får du en frisk källare - viivilla. Har du en källare som du vill renovera eller inreda?


Vi har låtit vår expert Peter Bratt beskriva några vanliga källartyper.

Det är till exempel lämpligt att använda stålreglar istället för träreglar eftersom trä är organiskt. Planerar ett medierum i källaren. Har planer på att regla och sätta upp innerväggar.


Har funderat på hur man skall undvika att stänga in fukt . Jag står inför ett litet dilemma. Jag håller på att bygga ett BIOrum nere i vår källare i ett rum. Problemet är att ytterväggarna är lite risiga pga . Idag fick jag en fråga från en bloggläsare kring hur vi gjort när vi renoverat i källaren.

Hur gör man när man vill tapetsera väggen? Det är lätt att det blir för ljust i en källare och då känns det gärna trångt. Du måste först regla upp med stålreglar för att få en luftspärr och det . Byggmax instruktionsvideo för att få tips och råd på hur du lyckas med att bygga en innervägg med stålreglar.


Montera stålreglar med 4mm mellanrum, om du använder 9mm breda gipsskivor. Stålreglarna monterar du genom att vrida fast dem i stålskenorna. Min källare är kall och om det ska vara ett trevligt ställe att vara på för att ska tillbringa tid i. Ett annat sätt kan vara att regla ut med stålreglar. Ett alternativ till träreglar är stålreglar , som inte löper risk att angripas av mögel.


Många fuktskador i källare uppstår genom att fukt och i värsta fall vatten utifrån tränger igenom husets grund. Många gammal källare är byggda rakt på marken och då kan. Om jag skall köra med stålreglar istället, kan jag då sätta dom kloss an mot . Om du vill ha lekrum för barnen eller en gillestuga i källaren så kan du isolera.


En källarvägg bör isoleras på sin utsida. Jag har tänkt att bygga stommen med stålreglar CC60. Oavsett om du väljer trä- eller stålreglar bakom dina skivor, kommer.


Då de inte påverkas av röta är de extra bra i källare där trä kan påverkas av fukten.

När du lägger trägolv i en källare ska du alltid ha en godkänd ångspärr även om fastigheten är väl dränerad och risken för fukt är liten. Fundringarna gäller kondens på insidan av . Alltså utifrån och inåt: Isolering, betongvägg, stålreglar (dvs luftspalt) . Infästning av FERMACELL på stålreglar i. Fermacell Fibergips på stålreglar i tjocklekar från. Tänker man regla upp väggen igen men då med stålreglar så räcker det med att putsa så högt upp som fukten har vandrat. Tilläggsisolerar du invändigt, blir den yttre delen av väggen kallare.


Ju tjockare isolering desto kallare ytter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg