fredag 19 februari 2016

Golv i gamla hus

Skall renovera köket och har så kalla golv så jag skulle vilja bryta upp golvet och isolera. Nu har jag hört att man inte ska isolera golv i gamla hus. Jag ska byta golv på hela nedervåningen pga att det gamla grangolvet har varit.


Ska lägga nytt golv i gammalt timmer hus (mullbänken finns inte längre kvar) . Som en motvikt till alla radikala ingrepp i gamla hus , känns det skönt att lyfta fram alternativ . Hej Jag ska nu lägga ett laminat golv i ett sekelskiftshus.

Kalla golv i äldre hus med torpargrund beror ofta på att fyllningen under golvet. I stället har utrymmet under golvet fyllts av ett tungt, lufttätt material, ofta lera och sand. Huset står för det mesta direkt på marken med ganska . Det är så olika med olika hus och olika golv.


Slit bort allt ner till gamla golvet och bo så en vinter, eller två. Trots en generell risk med fuktrelaterade skador i krypgrunder finns det gamla hus som tycks klara sig . Gamla golv är ofta lagda ”flytande”, dvs utan samband med väggstommen. Ett gammalt golv kan därför börja luta utan att huset har satt sig.

Blir det sättningar i mark eller grun märks de ofta i resten av huset. Lutande golv , skeva väggar och kärvande dörrar är vanliga i gamla hus , och är något man. Köper du ett hus utan vatten och avlopp är det stor risk att.


Ett sätt att se, eller snarare känna, fuktskadorna är att ställa sig mitt på golvet och hoppa. Vad gör man då när huset åldras, när de gamla fönstren tröttnat? Detta undergolv var sällan synligt i gamla dagar, utan menat att tjäna som.


Visar det sig sedan att golvet ändå var lite för repigt kan du slipa om . Att renovera golv i gammalt hus betyder ofta att man slipar om ett trägolv och sedan målar, oljar in eller lackar det. Köpte hus i sommras och har sen dess funderat på nya golv , typ nån klickvariant. Men så tog jag bort de gamla trösklarna och såg att de låg . Så renoverades köket: Gamla plastmattan revs bort. Nya köksskåp och ny diskho sattes in. Golvet slipades och målades.


Ekologiskt synsätt i gamla hus. Det finns därför många anledningar till att närma sig ett äldre hus på. Skomakarens gamla hus i Smygehamn är ett av de många hus som byggts. Så här gjorde jag i en flera hundra år gammat timmerhus : Först bort med det gamla golvet , så täcks stockar och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg