måndag 4 april 2016

Måla akrylat på oljefärg

Måla om träfasad med akrylatfärg? Om det tidigare skulle vara målat med oljefärg , går det då bra att måla. Det går alldeles utmärkt att stryka akrylat på oljefärg men inte tvärtom. Oljefärg eller akrylat till altan? Målarfråga om färg - TV- tv4.


Gammal målning kan dessutom bestå av flera skikt av olika färgtyper.

Gammal oljefärg brukar krita på ställen som är särskilt utsatta för väder och vind. Dags att måla fasaden – men med vad? Kan målas på nytt och tidigare målat trä, ska dock inte målas på akrylat -, slam- eller linoljefärg. Om huset är målat sedan tidigare har det stor betydelse vilken färgtyp du väljer att använda.


Vid ommålning kan du använda akrylat eller vattenlöslig oljefärg. Myterna är plötsligt många när man börjar diskutera färg. Det är inte är inte det lättaste att bedöma när det är dags att måla om. Här finns olika färgsystem att välja mellan, uppbyggda på t ex linolja, akrylat eller alkydolja.


Kletar färgen på trasan är det akrylatfärg, annars oljefärg.

Men innan du målar med täckfärg måste du förbehandla och grundmåla. Består av en kombination av bindemedel, vanligen alkyd och akrylat vilket . Blanda nu inte ihop linoljefärg med oljefärg. Om ditt hus är målat med en akrylat ska du fortsätta på den vägen.


Idag är de flesta färger vattenburna. De flesta av hybridfärgerna består till större delen av akrylat och lånar därför flest . Att måla om huset kan kännas som ett stort, jobbigt projekt. För att se vilken färg som ditt hus är målat med sedan tidigare kan det.


Här guidar vi dig som ska måla fasaden. Torktiden är längre än akrylat. Gunnar berättar också att om det är målat med en annan färg, t ex akrylat så går det inte att måla över med slamfärg eller alkydfärg ( oljefärg ). Börjar det bli dags att måla om huset eller sommarstugan?


Rödfärg, oljefärg eller linoljefärg – alla har olika för- och nackdelar. Ska du måla själv eller ta hjälp av fackfolk? Kanske grannarna behöver måla om sina hus, så ni kan förhandla fram ett bra pris av en.


Vi avråder därför från all användning vid utvändig målning. Beckers olika oljefärger är endast Tradition linoljefärg en äkta oljefärg som kan rekommenderas. Det här är en vattenburen alkydtäckfärg förstärkt med akrylat anpassad för målning av träfasader samt andra utvändiga snickerier som staket, vindskivor, dörrar .

Den vanligaste färgen för träfasader är akrylat , som är en. Till att börja med är det viktigt att veta vilken färg huset är målat med. Torkande olja har använts för målning av bilder åtminstone sedan 500-talet e. När du ska måla om fasaden på huset är det viktigt att välja lämplig färgtyp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg