fredag 1 april 2016

Måla med kvistlack

Den här produkten är till för att minska risken för genomslag från kvistar vid målning av trä inomhus. Kvistlacken innehåller inga starka lösningsmedel . Alla säger att man måste måla med kvistlack för att inte kvistarna ska. Behövs kvistlack om vi målar med oljefärg?


Så här målar du dina snickerier inomhus. På trärent virke behandlas alla kvistar med kvistlack.

Detta gäller generellt vid målning av nya snickerier såsom dörrfoder, golvlister,. Vi har ända sedan vi började måla använt samma sorts schellack. Första skiktet spärrar, andra förseglar. Vattenburen kvistlack som kan övermålas efter minuter. Den blå tonen täcks över av efterföljande målning.


Om man skall måla så att det täcker behöver man visst någon kvistlack före färgen? Rekommenderas att måla ALLT som skall täckas med . Består av etylalkohol, schellack och träharts. Kvistar på golv och andra träytor kan slå igenom efter ett tag och ge fula ringar på ytan.

En del av behandlingen av ett nytt golv är att måla det. Att måla golvet i en täckande färg kan vara snyggt. Har googlat en massa på det här med vilka färger som är okej när man är gravi vattenbaserad färger ska va helt okej. Ett gediget underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat när du ska måla.


Schellack är endast löslig i alkohol och används ofta som isolering av kvistar, fuktskador och sot före målning. Blanda till en grundfärg bestående av. Stryk tunt och låt torka minst. Dags att sätta in nytt trägolv i vardagsrummet? Glöm inte bort att kvistlacka!


Därför är den luktsvag och behaglig att måla med inomhus. Måla tunt, oavsett underlag. Förr kunde en målarlärling skämtsamt få följande råd av målarmästaren: Om du har tio liter färg i burken när du börjar måla , så skall . För att kontrollera om linoljefärgen oxiderat tillräckligt för att måla vidare om den verkar torr: Tryck ner.


Täck också eventuella kvistar med kvistlack. Använd en roller eller fin pensel när du målar om dina möbler. Produkten används för att reducera risken för .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg