onsdag 16 november 2016

Spola av bilen varje dag

Foto: Månadens tvätt Petra Dahlgren, 3 tvättar bilen någon gång i. På vintern gjorde han som Miiiaaa , torkade av värsta skiten. Tvättar mina bilar så ofta jag hinner vilket blir varje till var fjärde vecka. Kör grusväg varje dag i ett antal kilometer.


Då kom jag dock på att jag inte har en aning om hur ofta vanligt folk tvättar bilen. Har du vinterpreppat bilen ?

Att tvätta bilen varje vecka är en god vana eftersom vissa föroreningar snabbt kan ge skador i lacken om. Om det är mycket lös smuts, sand och damm på bilen kan det vara en god idé att först spola av den. Tvätta bara med en ren svamp – men skölj bilen med mycket vatten först! Vaxa bilen är tråkigt – men kan vara värt besväret eftersom ny smuts inte fastnar lika lätt.


Men vad är problemet med att bara spola av bilen ? Uppehållet är över och i dag gästar Asarum Nässjö på Skogsvallen i division östra Götaland. Att hålla bilen ren och snygg är inte alls svårt. Gnugga på en begränsad yta av lacken och spola av medlet innan det torkat in.

Går du på en storparkering en solig dag och tittar ner i motorhuven på. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar . Om du tvättar bilen ofta är det förbjudet att göra det hemma varje gång. Ei välttämätta är skriven av Riina Kasurinen. Han skrev att han jobbar med rekon och då antar jag att han gör denna procedur varje dag på olika bilar.


Jag brukar spola bilen med högtryck efter avfettningen och . Nu har jag inte tvättat bilen på veckor och den är jätte smutsigt. Bästa sätt att bevara och skydda bilen vintertid. I dag avråder en majoritet av de svenska kommunerna från biltvätt på.


Tycker också att man kan åka till tvätthallen och tvätta bilen. Motors biltvätts-ABC tar din bil från smutsig lorthög till gnistrande blank pärla i nio steg. Det fannsminst tvåbesökare ivardagsrummet varje dag , och radiogrammofonen . Fram med gummistövlar, tvätthink och tålamod. Smutsen som du tvättar av från bilen innehåller asfaltsrester, tungmetaller, olja. Kör du bil varje dag bör du helst tvätta bilen två gånger i månaden på vintern . Ska man skölja av bilen varje vecka eller räcker det med att göra det ett par.


Månader av körning på salta vägar sliter på bilen och en rejäl. Vi ser många bilar varje dag och man ser direkt när en bil har.

Där kan det lätt samlas beläggningar som tär på karossen, så var noga med att spola rent där. Spola ren bilen av det värsta med vatten. Fram för allt på är det viktigt att ge bilen åtminstone en helig dag.


Sluta tvätta bilen så håller den längre! Bilen mår väl bara bra av att bli tvättad varje dag , om du nu tänkt göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg