söndag 6 november 2016

Hvordan finder man højden i en ligesidet trekant

En ligesidet trekant har sidelængden a, hvad er højden ? Højden deler netop trekanten i to kongruente retvinklede trekanter, hvor i man kan . Hvordan finder jeg arealet af en ligesidet trekant. Se formler og forklaringer om ligesidede trekanter. I en ligesidet trekant er alle sidelængder og vinkler lige store.


Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det.

Arealet af en trekant er givet ved en halv højde gange grundlinje, hvor. For at udregne arealet i vilkårlige trekanter har man dog brug for andre formler. Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre.


Klik på det som du ønsker at beregne og mulige formler vil blive vist. Du kan også vælge at downloade formlerne: Download . Her viser jeg, hvordan man finder højden i en trekant. I denne artikel behandler vi arealberegning i den retvinklede trekant.


Da vi nu kender højden h og grundlinjen g, så kan vi indsætte værdierne i formlen for en trekants areal.

Vi håber du finder den nyttig – rigtig god fornøjelse. Emnet er areal af trekanter, og vi benytter os af programmet GeoGebra. For at finde højden af trekanten, skal du bruge funktionen Længde igen.


Under menuen Vinkel, finder du funktionen Areal. I ligesidede trekanter vil alle tre vinkler også være lige store. Men fordi trekanten er ligebenet, ved vi, at de to vinkler ved grundlinjen er ens, og derfor må.


Eleverne kan tegne en ligesidet trekant med et vilkårligt punkt indeni, samt tegne de tre vinkelrette linjestykker i. Hvad kan man bruge højden i trekanten til? Jeg har brug for hjælp til at finde højden på en ligebenet trekant. Spørgsmålet er så hvordan man først kan opdage en sådan formel og hvordan. Vi kan da nemt finde højden i den ligebenede trekant ud fra siderne og dermed.


D Forklar for din makker , hvordan du fandt frem til hvor mange meter. Men i dette indlæg er det ikke historiske trekanter vi skal snakke om, det er nærmere. Dog skal der kun bruges en højde , når rumfanget skal beregnes. Ved udregning af rumfang for trekantede emner skal du også bruge oplysninger og = grundlinien, h = højden og l = længden.


Der skal dog kun anvendes ½ . Da l er parallel med AB, finder vi u som en parallelforskudt vinkel ved den parallelle linje l,. De vigtigste typer af trekanter er ligesidede trekanter , ligebenede trekanter, ensvinklede.

Højden står vinkelret på den modstående side (figur 3). Tegn en regulær trekant , firkant, femkant og sekskant. Hvilken figur kommer det til at ligne, når man tegner en regulær 40-kant? Cosinus, sinus og tangens i retvinklet trekant.


I denne video gennemgås, det hvordan man finder formlen for arealet. I en vilkårlig trekant ABC søges et indre punkt M, så de tre centraltrekanter . Det regulære oktaeder overflade er arealet af en ligesidet trekant med en .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg