torsdag 24 november 2016

Fukt i krypgrund

Men det går att åtgärda fukt i . Står ditt hus på krypgrund ? I så fall finns anledning att vara lite extra uppmärksam. Allt du behöver veta om fukt och fuktskador. Många hus med den konstruktionen får nämligen allvarliga .

Grundorsaken till problem i uteluftsventilerad krypgrund är att den ventileras med luft utifrån. Våra produkter för fukt i krypgrund. Avfuktare och armerad marktäckning skyddar både påverkade och utsatta krypgrunder från problem.


Under sommaren är det många som får problem med fukt och mögel i krypgrunden eller den besläktade torpargrunden. En krypgrund kan få problem med fukt. Läs mer här om vad du kan göra om du får problem med fukt i krypgrunden.


Har du ett hus som är byggt på en s. Visste du att även nybyggda husgrunder av den här typen är mycket mottagliga för mögelpåväxt?

Med krypgrund avses ett grundläggningssätt där huset vilar på låga. Om grunden är illa utförd så att vatten rinner in eller fukt avdunstar från blöt mark kan. Torpargrunden är en föregångare till dagens krypgrund och den är till skillnad mot krypgrunden oftast inte möjlig att komma ner i. Trots sina många fördelar kan det uppstå fukt i krypgrund och även mögelpåväxt. Läs hur problemet lätt åtgärdas med rätt ventilation och avfuktning. Att fukt - och mögelskador är vanliga i hus med uteluftsventilerad krypgrund har man vetat länge.


De senaste åren har fuktproblemen blivit allt . Fuktskada i krypgrund med riklig mikrobiell påväxt, med andra ord mögel. Fukt och mögel i krypgrund är mycket vanligt. Mer än varannan krypgrund får någon gång problem med fuktskador, röta och mögel.


Fukt i krypgrund är allvarligt då fukten kan ge upphov till mögel, fuktskador och hussvamp. Att avfukta grunden hjälper inte allti eftersom . All luft innehåller en viss mängd fukt, det vill säga vattenånga. Den vanligaste uppbyggnaden av en krypgrund är en murad . Krypgrund – isolering mot fukt.


Vi på GEAB har under flera år samarbetat med TrygghetsVakten och åtgärdat problem i otaliga krypgrunder.

Vi besöker er fastighet och kontrollerar er krypgrund. Dock skiljer sig dagens krypgrund på några punkter väsentligt från den gamla. Det som händer är att fukt - och temperaturförhållandena i kryprummet under .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg