fredag 12 maj 2017

Dra el till spotlights

Dra elkabel till spotlights under jorden. Jag tänkte använda en takdosa som kopplingsdosa i mitten av . Inkopplingsschema_fr CA5n_Designlight. Det som förr endast var exkluderat till de lite mer luxuösa badrummen är idag lite av var. Vi talar om spotlights och hur utvecklingen sett ut för sådana under de .

All el osv fixar en elektriker. Hur koppla spotlights till kontakten för tak. Allt ifrån var du skall placera ljuskällorna till var transformatorn skall. Spotlights med låg inbyggnadsdjup? När det är dags att börja fästa upp kabeln kan man välja att först dra rör.


Valet av LED spotlight är avgörande och det är det valet man gör först utifrån det. LED) som klarar av att hålla 350mA i kretsen.

Från mitten skall vi dra ut ström till spotlights samt ett vägguttag längst. Vi har dock en riktigt bra elektriker från Ströms EL som guidar oss. El ska finnas framdraget till inkopplingspunkt för respektive spotlight.


EDIT: Jag har nu funderat och kommit fram till att 230V LED lampor är det som jag. Här går vi igenom el och belysning i badrummet. Checklista för jordfelsbrytare, våtzoner, IP-klassning. FK i och lite hål i taket för spotlights.


Spontant vill jag be honom dra , men byggaren är bra, ingen jag vill fucka up med. Som på bilden i länken är spotlights inkopplade i en liten dosa och därifrån går en kabel med en strömbrytare in. Bättre att koppla bort 2st ur ena trafon, och kopplar båda separat, till samma tryckknapp. Det jag funderar på är att dra en tunn sladd diskret in under dörren och koppla in. Hör med en elektriker vad det skulle kosta att dra ut el på ballen från den,.


Då kan du ju få uttag till grillhelvetet med i samma släng, samt till. Det finns många olika typer av spotlights , vi kan hjälpa dig att välja rätt:. Det man gör när man förbereder för spotlights är att man drar slangar till alla spotlights , . Att dra sin egen el är många gånger både farligt och förbjudet.

Trots detta drar en fjärdedel av svenskarna själva elen till sina nya uttag, något som egentligen kräver en auktoriserad. Enkel beskrivning hur du kopplar LED. Snabbkopplingar till spotlights.


Att själv installera infällda spotlights är mycket populärt i Sverige. El dragen med ojordade sladdar till apparater som inte har tillräckligt skydd. Förövrigt så känns det onödigt krångligt att dra skärmade kablar till spotlights , men vet . Vid stickproppsanslutning kan man själv fästa transformator och spotlights. I detta fall liksom vid fast anslutning är det viktigt se till att man har tillräcklig kylning .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg