måndag 17 juli 2017

Ankarmassa berg

Kraftfull kemisk infästning med brett användningsområde. För montage av gängstång, armeringsjärn och dyl. Köpte ankarmassa på Jula häromdan Hard Head 2K-FIX.


Friggebod på berg - duger det att fästa stolpskor. Lösningsmedels- och styrenfri, polyesterbaserad 2-komponents ankarmassa i 1. Belastningsförmågan hos underlaget (betong, sten, murverk och berg ) måste.

Borra för armeringsjärn i berg. Antingen så kan du använda såkallad ankarmassa eller så använder du betong. Om man då vill vara riktigt . Jag kommer att fästa det i ett berg , men här kommer. Jag hjälper dig gärna med gänstång, ankarmassa , mm.


Rätt monterad är ankarmassan starkare än materialet den är monterad i. Slarvigt monterad riskerar den att. Nu lanserar ESSVE en ny tungviktare inom. En av marknadens starkaste kemiska infästningar.

Sika AnchorFix-ankarmassa. Injekteringsankare för användning som dynamisk bultning i berg. GTM-E är godkänd att användas där max 80°C kan komma att uppnås. Den kan monteras i temperaturer ner till -10°C. Ankarmassa Sormat ITH VE: Styrenfri vinylestermassa.


Det görs med en tvåkomponents ankarmassa (som finns i flera varianter för olika behov). I stenar och klippor använder man också ankarmassa. Anslags- muttrarna ska vila mot berg eller betonggrund.


Fyll hålen med tunn cementmassa alter- nativt expandermassa eller ankarmassa. Bergfäste för Ø100mm trä stolpe. Skruvhål finns för infästning. Slå i ett par armeringsjärn som gärna får möta berg. Det finns även kemisk ankarmassa som man kan använda för att fylla upp hålen.


Ska du montera flaggstången i berg får du först borra 3-hål för förankringsjärnen beroende på fabrikat. En bergborr (Cobra) kan du hyra. Jag har dragit fast Biltemas golvögla i betongsockeln till huset, sitter som berg.


Alt är att du tar en bult ned ögla och kör ankarmassa. Förankringsjärnen kortas efter behov.

Gjut fast markfästet i de borrade hålen med expanderande betong eller ankarmassa. Vanligtvis används cement vid förankring av stag eller armeringsstänger, det finns även något som kallas ankarmassa , det är snabbhärdande och används .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg