onsdag 12 juli 2017

Måla över betsad yta

Jag är ju inte säker på vad träet är behandlat med (mer än att det ser betsat ut) och hur det spelar med träprimern. Det är säkert gjort för över 20 . Kan man måla en brunbetsad bänk vit? JAg har tvättat den och det kommer av brun färg på trasan jag använt.


Vi ska köpa hallinredning som är antikbetsat med klarlack ovanpå. Nu funderar jag på om man skulle kunna måla om det vitt.

Betsa - Lär dig att betsa trä. Om du vill få en slät och vackert betsad yta ska du vara noggrann med förberedelserna. Att måla om möbler snyggt är inte så lätt som många tror.


Förutom färg och tålamo behövs en hel del kunskap. Min fråga är alltså om det går att måla ytterligare ett lager på. Om det nu gör någon skillnad är stolarna bara betsade en gång utav två enligt . Svar: Vill du inte lacka din betsade yta finns vår Oljebets. Vill du måla i ett uterum som är skyddat går det bra, tänk dock på att det måste vara rätt temperatur .

Rugga med ett grovt sandpappret över ytan så att färgen kan fästa i den uppruggade strukturen. Det blir en jämnare yta , det rinner inte och du sparar tid. Klarlacka efter betsning så får du en mycket tålig yta. Den betsade ytan måste torka minst sex timmar innan du lackar, följ de. Måla möbler för inomhusbruk.


Har betsat ett skrivbord i för mörk betsfärg och vill få bort det för att måla i en ljusare nyans. Bordet har så många skrymslen och vrår att det är . Men de är relativt lätta att måla med och det går hyfsat fort att färdigställa de ytor. Om det är en yta som är betsad förut och man vill betsa över denna, så går det.


Trärena ytor går du över med en fuktig svamp. Kulörstyrkan på betsen styrs delvis av träets naturliga färg och träets sugförmåga. För att göra den betsade ytan mer tålig och tvättbar, kan den överlackeras med exempelvis Klar Trälack. När en oljad yta önskas är det viktigt att träunderlaget är.


Tänk på att slipdamm lätt förflyttar sig över hela hemmet. Normalt ska den betsade ytan skyddas med flera lager lack. I stället för att både betsa och lackera kan du använda en lackbets, som är lite . Vi vet att väldigt många hoppar över att slipa när de målar med kritfärger och.

Designa panel för panel eller tryck ditt mönster fördelat över flera paneler. Genom att måla panelen så får du en riktigt fin yta som kan vara riktigt svår att få till på montageplatsen. Att själv måla och förändra sina möbler och ytor där hemma har varit ett mycket hett ämne under en längre tid nu och.


Skydda alltid betsade ytor med klarlack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg