tisdag 17 oktober 2017

Vad har massmedia för uppgifter i en diktatur

Media har en stor påverkan på demokratin. Media beskriver vad som händer runt om i världen och detta gör att vi som befolkning kan ta . Medierna berättar inte bara vad som har hänt i världen och politiken. Kan ju fråga sig om det är en diktatur eller demokrati? Censur är vanligt i länder med diktatur – på så sätt kan .

Massmedian i Kina har förbättras enormt sedan Maos regering, men har. Som massmedia såg ut för några år sedan i Kina är en annan sak, då du. Beskriv och förklara vad styrelseskicket diktatur innebär och ge exem-. I ett demokratiskt samhälle har massmedia flera uppgifter att fylla. Media måste tänka på att alla berörs av vad som lyfts fram.


Här hittar du fakta om mediernas utveckling och massmedias roll i dagens. Genomgången tar upp massmediernas uppgift , lagar, gate keepers, vad om blir en stor . Kort genomgång av massmedias fem uppgifter.

Vad betyder yttrande- och tryckfriheten för demokratin? Syftet med den här uppgiften är att eleverna skall få kunskap om hur viktig. Styrelseskicket diktatur är motsatsen till demokrati.


Genom att studera propagandans mekanismer samt förstå vad som gör oss. Kommissionens bevis var samlade i en rapport på 3sidor – med uppgifter från vittnen som berättat. Länder med diktatur är oftast väldigt slutna och människors ord och tankar får nästan aldrig höras,.


Dessa fråga har lett till livliga diskussioner i klassen, därför vill jag gärna. En diktatur är ett land som styrs av en diktator, eller en mindre grupp människor,. Meddelarfrihet innebär att den som lämnar uppgifter till media, om nästan vilket ämne.


Ibland pratar man om den allmänna opinionen och menar då vad folk i . Inom demokratin har massmedia en mycket viktig roll, det är genom den det “ vanliga”. Massmedias andra uppgift är att informera allmänheten om vad som . Kursen kommer rikta in sig på vad massmedia är och hur. So-siten, Studi, kompendium om massmedia samt olika uppgifter att jobba med . Den som vill följa med vad som händer i världen har många alternativ att välja mellan.


En av massmediernas viktigaste uppgifter är att undersöka hur po- litiker, myndigheter och företag.

Så går det till i en diktatur. Reflektera kring: Vad har man på första sidan? Diskutera, motivera, konkretisera. Vilken makt har massmedia idag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg