torsdag 5 oktober 2017

Højden i en ligebenet trekant

Højde på en ligebenet trekant ? På tegningen er grundvinklerne A=B og topvinklen er C. Find formler til beregning af ligebenet trekant. Jeg har brug for hjælp til at finde højden på en ligebenet trekant. Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det.


Hvis alle tre sider i en trekant er lige lange, kalder vi den ligesidet.

Hvordan man finder højden i arbejdet med en trekant , og hertil skal man også bruge grundlinjen. En ligesidet trekant er også ligebenet, men en ligebenet trekant er ikke nødvendigvis ligesidet. Problemet for de studerende i relation til arealberegning i den retvinklede trekant er oftest, at den studerende har svært ved at gennemskue trekantens højde og . For at finde højden af trekanten, skal du bruge funktionen Længde igen. Vi kan da nemt finde højden i den ligebenede trekant ud fra siderne og. Trekant ABC er en ligebenet trekant , hvor vinkel A og vinkel C er lige store.


I en ligesidet trekant er alle vinkler 60°. Hvad er en vinkelhalveringslinje fra A ?

Trekanten kaldes ligebenet , hvis to af dens sider er lige lange. En højde i en trekant går fra en vinkelspids til den modstående side, hvor den skærer vinkelret. To trekanter er ensvinklede, netop når deres vinkler parvis er lige store.


Ligebenet trekant : En trekant, hvor to af. En ligsidet trekant, hvor grundlinien er m, og højden er m. Du skal være logget ind for at kunne se dette . Eleverne kan tegne og måle en højde i trekanten. Cosinus, sinus og tangens i retvinklet trekant. Taget skal være en ligebenet trekant. Arealberegning af en trekant.


Du kan sagtens beregne arealet af en trekant. Det eneste du skal bruge er trekantens højde og grundlinje. Formlen for arealet af en trekant er som følger: A = 5 . Tegn en skitse af en ligebenet trekant og vis, at vinklerne ved grundlinien er . Ved udregning af rumfang for trekantede emner skal du også bruge oplysninger og = grundlinien, h = højden og l = længden. I trekant GHI skal højden fra H findes først og er lig 6. Der skal dog kun anvendes ½ .

Værktøjslinjen Tegning har en knap til at tegne en ligebenet trekant men. Faktisk er en ligesidet trekant en ligebenet trekant , hvis højde h er:. Hvordan finder man sidelængder og vinkler i en ligebenet trekant når. Afstanden fra S til lærredet er lig med højden på AB i trekanten.


Arbejdskort til hvordan man kan tegne en trekant i geogebra, hvor højden godt. Efter at have arbejdet med ensliggende trekanter er vi gået i gang med at finde ud af, hvor. Vi skal have fremstillet en ligebenet , retvinklet trekant , hvor de to kateter er m. Patrick vil måle højden på en vindmølle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg