tisdag 24 april 2018

Bygga altan mot husvägg

Täta Altan mot Husvägg -Tips? Björn Christiernsson tips för att bygga altan - Viivilla. Snickar-Björn ger sina bästa råd för dig som ska bygga altan samt. Spika eller skruva aldrig en längsgående regel direkt mot en.


Placera alltid någon typ av distans på cirka 10–mm mellan husväggen och altanregeln. Här får du tips när du ska bygga altan och altangolv av trätrall.

Steg för steg instruktioner med förklarande fotografier för ditt altanbygge. Läs mer om bygglov för altan , placering, material, altantak och inglasning av. Det är också skönt om uteplatsen är insynsskyddad och i bästa fall vetter mot en. Att bygga altan är ungefär som att baka en jordgubbstårta. Båda projekten är uppskattade sommarklassiker och inte särskilt komplicerade.


Snickaren Andreas Larsson ger tips om hur du själv kan bygga ett. Bygg en enkel och men dock så stilig altan med steg runt om. Stödregeln ( bärlinan) mot husväggen fästs mot husväggen med fransk skruv eller fasadplugg.


Vid husväggen fäster du lättast reglarna med hjälp av balkskor som spikas med ankarspik, använd spikar mot väggregeln och på varje sida av golvregeln.

I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar, med plasttak över. För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall inget bygglov. Stolparna mot husväggen är av klenare dimension än övriga stolpar. Det gör man oavsett vilken typ av mark man ska bygga på. Arbetsbeskrivning för att bygga altan i trä.


Men tänk på att trä kräver skötsel och skydd mot väderförhållanden som vin regn, snö och is. Om du ska bygga en altan , en uteplats eller ett inglasat uterum kan du behöva bygglov. Det beror på hur du vill bygga och var din fastighet . Beijer har Sveriges bredaste urval av trall och ritningar och råd när du ska bygga din altan. Med hjälp av vår Trallväljare och skruvguide blir ditt altan bygge . Utgå från husväggen och altandörren. Tänk på att göra det snyggt mot utsidan som syns.


Då blir det lättare att bygga runt dem och det ser snyggare ut. Vi ska göra en altan hemma och ska anlita en firma som gör jobbet men. När du börjar bygga en altan på mark är det en bra idé att starta.


I denna bygga altan på mark-guide har vi utgått från att altanen ska byggas mot en altandörr. På bjälkarna längs husväggen monterar du bjälkbeslag med ett .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg