onsdag 25 april 2018

Konstruere midtnormal

Denne videoen viser deg hvordan du får til konstruksjon av midtnormal. Nå skal vi se på hvordan vi kan konstruere en 60º-vinkel. Korleis konstruere 1Grader - Duration: 2:22. En midtnormal er en linje som deler et linjestykke i to like store deler.


Konstruere midtnormal på et linjestykke. Vi har allerede lært å konstruere 90° vinkler.

Metoden er stort sett den samme:. Men hvordan vet jeg at jeg må lage en midt normal ? Når du trenger midten på en linje for å konstruere videre, lager man midtnormal. This video file cannot be played.


Vi skal konstruere midtnormalen til linjestykket AB. Vi slår to sirkler med samme radius om punktene A og B. Når to linjer danner en vinkel på 90° så betyr det at de står normalt på hverandre. Vi kan konstruere normaler på forskjellige måter: 1.

Sett passerspissen i punkt A, og slå en bue. Her er det viktig å passe på at passeråpningen er større enn halvparten av . I denne instruksjonen forklarer og viser jeg hvordan du kan konstruere en normal fra et punkt til en linje. Prøv og konstruer en normal fra et . Kunne konstruere en midtnormal , 9. Du skal kunne konstruere midtnormal , normalen til eit punkt på ei linje og normalen frå eit punkt til ei linje. Merk: Retningen til midtnormalen er den samme som retningen til den . I timene: Vi jobber med oppgaver på side 96- . Midtnormalen kan også opfattes som en symmetrilinje (spejlingsakse) for linjestykket. Undersøgelser med geometriske konstruktionsværktøjer.


Du kan undersøge scenarier ved at tilføje objekter fra konstruktionsværktøjerne. Førebu framføring om turistattraksjonar i London eller. Prøv at konstruere midtnormaleni . QGrundkonstruktioner i analytisk geometri At konstruere i klassisk geometri. Jeg kan konstruere en given figur på isometrisk papir. Klassisk konstruktion Lige fra oldtiden har man kendt til at konstruere figurer med.


Du skal konstruere en midtnormal , vinkelhalveringslinje og en ligesidet trekant. Vi er især interesseret i at konstruere punktmængder, hvor alle punkter i.

Benyt værktøjerne til at konstruere en midtnormal. Benyt de viste værktøjer til at konstruere ligedannede og kongruente figurer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg