onsdag 25 november 2015

Beräkna betong till plintar

Beräkna hur mycket weber grovbetong du behöver för att gjuta en plint i ett rör. Skriv in höjden på röret samt diametern på rörets öppning och hur många plintar. Har tänkt gjuta 10st 15cm diam plintar , dom kommer att bli ca långa. Köper betong på säck och blandar själv men hur räknar jag ut hur . Hur mycket betong går åt till plint ?

Betong är ett av världens äldsta och viktigaste byggmaterial. Det är hållbart, starkt och lätt att använda. Jag blir inte klok på hur mycket cement jag ska ha till mina plintar. Räknar med att volymen inkl bottenplatta blir ca två kubik.


Läs också på förpackningen hur . När du ska gjuta plintar så gjuter man oftast plintar i så kallade gjutrör. Gjuta ger c:a liter betong.

Det går åt c:a liter vatten beroende på konsistens vid ordentlig blandning. Byggmax tipsar, blanda betong i tombola eller hink. Ska du gjuta plintar eller stolpar behöver du rör. I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller bärlinor. Grundbalkar av limträ eller förtillverkad betong skarvas över plint.


En noggrannare beräkning kan göras med datorstöd. Med Hett II kan man beräkna temperatur och. Lägst vattenhalt ger starkast betong , men den är då svårarbetad. Blandning Betongen blandas med maskin typ frifallsblandare tombola i minst tre minuter. Mät upp staketet och beräkna sedan materialåtgången.


I exemplet använder vi oss av färdiggjutna plintar , men föredrar du att gjuta dina egna plintar kan du . För isolering av platta på mark, betong element, lättfyllna väggar och tak. Plintgrundsystem med plintar , kantbalkar och väggelement. Med väggelement av betong kan du försköna fasaden och tillföra praktisk nytta i form av ett tåligt . Vi tillverkar montagefärdig betong , såsom husgrundsbalk, plint , sandwichelement ,.

Med vår kunskap inom konstruktion och beräkning i kombination med stort . Med gjutna plintar kommer staketet, stolparna eller planket att få de. Använd en bräda som du kör upp och ner i betongen för att få bort all luft. Att gjuta en bänkskiva i betong är ett populärt alternativ till köket och ett roligt. Se till att vara noggrann i din beräkning och mät hellre en extra gång för att vara . För beräkning av temperatur och hållfasthetsutveckling i ung betong är programmet Hett ett bra hjälpmedel.


Beräkningen omfattar temperatur i betongen , . Används vid gjutningar av bland annat plintar , pelare, stödmurar och trappor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg