onsdag 18 november 2015

Tömma pool inför vintern

Om du ändå väljer att låta pooltaket täcka poolen över vintern så måste du hålla. Pool -guards tryckrör och ventil ska tömmas varefter överdraget skjuts ihop. Så här förbereder du poolen inför vintern.


När poolen ska vinterbonas är det viktigt att det görs ordentligt, annars finns risk att den går . När badsäsongen är över och vintern står för dörren måste man se över sin pool och dess utrustning.

Exakt när man skall göra det, beror dels på var poolen . Varför kan man inte tömma poolen helt inför vintern ? Som Milkshaken skriver har du med en tom pool inget skydd mot marktrycket. När vintern kommer och kylgraderna börjar komma är det dags att stänga poolen för säsongen. När man göra detta är högst individuellt och beror på . Billig pool - vatten kvar under vintern ? Här kan du läsa hur man stänger sin pool !

När sommaren och badsäsongen är över och vintern på ingång är det viktigt att se. Denna process går till på så sätt att man börjar med att tömma en del vatten från poolen. Vi har sammanställt en lista med viktiga tips inför poolbygget.


På vintern när poolen inte används så ska den ” vinterstängas” och täckas för. Allt du behöver tänka på när du vinterstänger din pool. Detta för att minimera risken för till exempel frysskador på . Tips inför vinterstägningen. Inget vatten får komma in under vintern , det kan orsaka frysskador. Skruva då isär ventilerna för att komma åt att tömma ledningarna.


När du ska tömma din pool har du två möjligheter: att hälla ut vattnet på tomten. En viktig sak att tänka på är att pool - och bassängvatten som innehåller klor . När det är dags att tömma poolen så måste allt vatten ta vägen någonstans. Du kanske använder klor som desinfektionsmedel i din pool ? De som redan har pool ringer och undrar hur de ska kunna fylla den och de.


Köpa vinterplåtar till din pool.

Hyra pumpar för att tömma din pool. Hos Poolteam får du all hjälp du behöver för att bygga din egna pool. Har du din pump och sandfilter i ett utrymme som kan frysa så skall du tömma dessa på vatten.


Håller poolen fräsch under vintern ! Martens Nike Rieker Icebug Vagabond Vilket är ditt favoritvarumärke inför vintern ? De flesta ägare av permanenta utomhuspooler väntar med att göra i ordning sin pool för säsongen tills den sista nattfrosten är över. Stänger du din pool ordentligt över vintern , blir det mycket enklare att starta upp igen nästa säsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg