onsdag 18 november 2015

Tapetsera på tapet

I valet av tapet missar många att ta reda på tapetens opacitet. Om du är lite osäker så tapetsera tillsammans med någon annan som kan . I stället för papperstapeter kan du tapetsera med så kallade non woven- tapeter. Med dessa taoeter sätter du upp våderna direkt på en limmad . Ska du sätta upp en ljus tapet på ett mörkt underlag, bör du först måla ytan med grundfärg.


När du är helt nöjd med underlaget kan du börja tapetsera.

Jag vill tapetsera om med en ljusare tapet , men har även en fettfläck på. Här har vi gjort en lista på den vanligaste utrustningen. Duro tillverkar tapeter av två olika material. Våra moderna tapeter trycks på QuickUp-material som går snabbt och enkelt att tapetsera då du limmar direkt på.


Här hittar du vår guide för hur du sätter upp en Non Woven tapet. När du tapetsera med Non woven, lägg rullen i en skyddslåda på golvet. Ja, alla våra tapeter har tillräckligt hög opacitet för att kunna täcka en mörk mönstrad tapet utan att det syns igenom. Vilka underlag kan man tapetsera på ?

Tapeter kan vara beskaffade på olika sätt. Den klassiska tapeten är av papper, men den nyare non woven-tapeten blir allt vanligare. Att tapetsera på gamla tapeter går oftast bra, men bronstryck kan slå igenom de . Känner du dig osäker på att tapetsera ? I denna film visar Hanna Wendelbo på bara minuter hur enkelt det kan vara att tapetsera ! Målaren visar hur du spacklar en tapetserad vägg med perfekt resultat. En lista på verktyg som används i filmen hittar du här: . När du väljer tapet ska du tänka på i vilket rum den ska sättas upp. Om den kommer att utsättas för fukt, fett . På denna sida bjuder vi på lite tapetseringstips som kan vara till hjälp när.


Man måste slipa ner gamla tapetskarvar och riva bort lös tapet samt. Det är inte lätt att tapetsera. Det går att tapetsera på målade väggar.


Många tapeter är idag så kallade non-woven tapeter som är enklare att sätta upp. Eftersom man inte lägger lim på tapetens baksida utan direkt på väggen går . Du ska efteråt kunna titta på din tapet utan att ångra onödiga missar i underbehandlingen. Knacka på väggen med fingertopparna för att kolla så eventuella tapeter under.

Non woven- tapeter har en enorm fördel gentemot papperstapeter eftersom tapeten sätts upp med tapetlim direkt på väggen. Väggen penslas med limmet och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg