måndag 23 november 2015

Fästa bärlina i fasad

Jag fäste bärlinan med klossar mellan läkten på fasaden. Fästa bärlina i träfasad eller inte? Rätt val av infästning för montering av bärlina.


Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets bärande del, t ex i regel. Det gör att du slipper ogräs under altanen.

Med en fasad av trä kan du använda huset som stöd för att fästa en bärlina genom panelen, in i de bakomliggande . I vissa fall kan det vara bäst att fästa bärlinan i husets. Vi har materialet, råden och inspirationen till ditt altanbygge! Instruktion och inspiration till dig som vill bygga en egen altan. Fäst bärlinan i husets fasad. Detta kräver att du kan fästa regeln i huset.


Om det inte är möjligt får du gräva ner plintar även längst in.

Om du inte har möjlighet att fästa en bärlina i fasaden kan du istället gräva . Unsubscribe from Mats Ljungberg? Mät mot fasaden med vattenpass i samma höjd som bärlinans överkant och rita en horisontell linje på fasaden. Sedan borrades och bultades en bärlina av 145×regel fast genom distanserna, panelen och spikregeln bakom. Betong plattor lades ut som . Förborra hål i bärlinan där du sedan ska skruva i fransk träskruv för att fästa. Varierad panelbredd för en mer livfull fasad.


Gängstång att fästa bärlina för altanen i, så slipper man en hel rad plintar. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor . Bärlina monteras mot husstommen med fransk träskruv eller genomgående skruv och mutter.


Altanbjälklaget kan hängas upp mot huset med hjälp av balkskor, . Ankarskruven används ofta till att fästa järndetaljer i trä. Franks träskruv använder du när du ska fästa bärlinan i fasaden. Främre bärlina : Ett normalt mått är 45x1millimeter och.


Dimensionen bestäms av vilken fasad och infästning det gäller.

Tänk på att fästpunkterna ska hamna . Utmed husgrunden fäster man en bärlina. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg