onsdag 25 november 2015

Ta bort tapet från putsad vägg

Planen var först att bara ta det värsta och sedan bredspackla. Du arbetar med en spackelspade när du tar bort tapeten. Ta bort färg från betonggolv och putsade väggar? Hur tar man enklast bort gamla tapeter ? Nästa gång jag river ner tapet på putsad vägg så limmar jag upp renoverings gips med pl40 det e .

Hur man lättast får bort gamla tapeter ? Hur får jag bort målad färg på källarväggen? Det visar sig att det är en färg som inte ska användas. Vilket förarbete krävs för att tapetsera bar betong?


Slät vägg istället för tapet. Mellan tak och vägg vid tre sidor av rummet finns vitmålade lådor där. Tanken med att använda tapet i en källare är att man då får in en mer klädd känsla.


Innan man tapetserar eller målar om en vägg bör det gamla skiktet tas bort, speciellt i de.

Se hur du bredspacklar en vägg av t. Som utgångspunkt rekommenderar vi alltid att ta bort gammal tapet innan du . Om din vägg är gjord av trä kan du med fördel även använda en akrylspackelmassa för . Målaren visar hur du slipar och bredspacklar en ojämn vägg för målning eller tapetsering. Inledningsvis behandlar du inte en putsad vägg annorlunda än en exempelvis skivklädd vägg (tips att kolla på Måla på befintlig tapet ). Gå på med hammare och mejsel, och ta hellre bort för mycket än för lite. Här får du tips och gör det själv beskrivning om hur du sätter upp tapeter och förbereder dig. Oavsett i vilken kondition väggarna är ska du börja med att ta bort alla spikar, krokar och skruvar ur väggarna. Bårder sätter piff på en tråkig vägg.


När murade eller putsade partier i en byggnad börjar vittra är nästan alltid fukt den stora boven. Du kan öka värmen i källaren genom att helt eller delvis ta bort isoleringen på värmerören. Har du tapeter på väggarna bör du riva ner dessa. Att ta bort gammal färg kan vara jobbigt.


Om man limmar gipsskivor, behöver man ta bort all den gamla tapeten? Svar: Att limma upp gipsskivor på putsad vägg går utmärkt. Glasfiberväven kan fästas på målade, tapetserade och putsade ytor samt på gipsskivor.

Förarbetet på väggen skiljer sig beroende på vilken typ av vägg det är. Börja med att ta bort all tapet , när väggen är ren spackla igen eventuella . Det finns olika sätt att få fram en ruff vägg med rå känsla. Nordsjö färg har en färg som heter ´Som sand´, som ger en putsad känsla men dock lite av. Om det är möjligt – ta bort golvsocklar och lister.


Skrapa bort löst sittande tapet runt dörrfoder, hörn (a), golvsocklar, fönster och tak samt vid eventuella taklister så att nytapetseringen görs mot ett fast. Betong, lättbetong och putsade ytor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg