onsdag 18 november 2015

Mått mellan reglar vägg

Här följer ett exempel på en innervägg med trästomme och ett enkelt lager gipsskivor. Snörslå mellan markeringarna på golvet för att få ut en rak linje. Det vertikala bärande systemet i en trästomme – vanligen pelare och reglar - är.


Det är ett lämpligt mått för att två skivor ska kunna mötas och spikas på samma regel. Reglarnas bredd väljs mellan och 2mm.

Jag bor i en lägenhet byggd -och väggen är en av väggarna in till grannen. Jag har en regelsök men tänkte det kan vara bra att dubbelkolla . Nån som har nåt bra tips räkna ut. Avstånd mellan stående reglar.


Hur stort mellanrum mellan regler i en mellanvägg? Fortsätt montera reglarna med samma c-avstån 4eller 6mm. Här får du information om det som är bra att veta om att bygga innervägg.

Brukar det inte vara ett visst avstånd mellan reglarna-som standard-typ 6mm? Har du tänkt bygga en vägg med en dörr markeras läge och mått för dörren på. Spik eller skruv anpassad efter val av reglar samt material på golv och tak . Bygga innervägg med träreglar. Så bygger du upp en innervägg med hjälp av träreglar.


Våga vägra öppen planlösning och skapa nya. Väggen består av reglar x 7 alternativt x 95. Montera först fast en syll i golvet.


Mellan syllen och betonggolvet placeras en syllisolering. När du ska bygga en vägg måste du börja med att regla. Har precis köpt en lägenhet å ska där sätta upp en vägg mellan köket å. Vad bör vara passande mått på reglar , gips etc. Du behöver inte heller ta upp några golvbrädor, utan kan ställa väggen direkt. Dessa båda reglar monteras nämligen dikt mot golvet och syllarnas kortsidor.


För att möjliggöra infästningar i väggen utan bakomliggande reglar eller kortlingar kan man . Psom kan skarvas fritt mellan reglar.

Var även noga med att dreva mellan karm och reglar , runt fönster och dörrar etc. Börja med att regla upp väggen med c-avstånd 6mm. Tabellen är tillämplig i de fall det aktuella utrymmet tillåter dessa mått. Därefter sågar du till hammarbanden (reglarna i taket) samma mått som på.


Till detta tak används traditionella reglar , C, alternativt förstärkningsreglar, CF.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg