torsdag 17 mars 2016

Fästa bärlina i plint

Vad tycker ni är bästa sättet att fästa reglar i plintar ? Så fort det slutat regna så skall jag fästa bärlina två och SEN är jag klar med markarbetet . Fästa bärlina i plint - ändrade planer! Bästa sätta att fästa bärlina i stolpe? Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna.

Detta kräver att du kan fästa regeln i huset. Om det inte är möjligt får du gräva ner plintar även längst in. Bärlina är alltså en kraftig regel som . Allt från grundsättning, sättning av plintar , bygga regelverk, bygga altantrappa, skruva trall och fris, klä in altanen och bygga altanräcke. Med plintar skapas grunden för att förvandla en ojämn, sluttande yta i fel nivå till ett plant. Trädäck på mark brukar man inte fästa i huset, utan låta flyta fritt.


En altan på plint består av i huvudsak delar:.

Nedanstående spännvidder, måttuppgifter måste ses i ett sammanhang, både för bärlina , stödregel och trall. Det här behöver du för att sätta plintar till din altan. Placeringen av altanen brukar vara given och vår beskrivning av hur det går till att bygga, gäller en altan på plintar över mark.


ESSVE Träskruv HEX med två fiberskär och sexkantsfäste är avsedd för de flesta montage i trä, spånskivor. Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags att sätta reglar, även kallat bärlinorna. Räcker det med 500m plintar eller ska man ta 700mm? Ett förslag jag har fått är att gräva hål, packa lite singel i . Har du en plan husgrund kan du fästa en bärlina mot fasaden istället för att använda plintar där. Välj plintar som når ner till frostfritt djup.


I en öppen plintgrund kombineras plintar med balkar och fribärande bjälklag eller. Plintar eller plattor på mark samt regelverk till konstruktionen, ramverket. Du behöver också balkskor, spikbleck, vinkeljärn och beslagsskruv till infästning. Om du inte har möjlighet att fästa en bärlina i fasaden kan du istället.


Väg av och palla upp ramen på ställen du vet att det inte hamnar några plintar. I andra ändan kan du fästa golvreglarna med tre stycken 6” galvad trådspik i varje.

Det går också att gjuta egna plintar ner till frostfritt djup, eller isolera dem. Det är svårt att väga av fem plintar i samma höj men man slipper . Färdiggjutna plintar med stolpskor finns att köpa från exempelvis S:t Eriks. Främre bärlina : Ett normalt mått är 45x1millimeter och den främre bärlinan fästs i . Appen ger dig även användbara råd och byggbeskrivningar på trallgolv. Betong är det mest tacksamma materialet att fästa bärlinan i. Om marken är mjuk och ojämn rekommenderas konstruktion på plint.


Altanen byggs på både plintar , stolpskor i berg och på markplattor. Gängstång att fästa bärlina för altanen i, så slipper man en hel rad plintar. Det första du behöver göra när du bygger altan är att sätta plintar.


Spänn ett murarsnöre i den linje där plintarna ska gjutas, så att dessa placeras i en rak linje och bärlinan sedan får upplag på varje plint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg