fredag 25 mars 2016

Ligesidet trekant i cirkel

I en cirkel med radius indskrives regulære polygoner, dvs trekanter,. I en ligesidet trekant er alle vinkler 60º, og en centervinkel er dobbelt så . Trekant og omskreven cirkel med C-niveaus. Den omskrevne cirkel er, som navnet antyder, en cirkel der kan tegnes omkring alle trekanter.


Det gælder både en retvinklet trekant og de vilkårlige trekanter.

Til sidst ser vi også på hvad en omskreven og indskreven cirkel er. En smuk måde at lave en ligesidet trekant , som man kan bygge me er først at klippe en cirkel og derefter folde cirklen til en ligesidet trekant , som så oveni . Ved en trekant er det muligt at tegne en cirkel , der rører alle tre vinkelspidser i trekanten. Cirklen kaldes en omskreven cirkel.


Hvad er en ligesidet trekant ? Se formler og forklaringer om ligesidede trekanter. Ligesidet trekant og omskrevet cirkel. Kim Jacobsen Holbæk Ungdomscenter.

Der søges forskellen mellem arealerne . At der kan tegnes en cirkel med et hvilket som helst centrum og en hvilken som helst. At konstruere en ligesidet trekant på en given begrænset ret linje. Man kan konstruere en ligesidet trekant på et givet ret linjestykke. Beskrivelse af konstruktion: Tegn den cirkel , der har A som . En indskreven cirkel er som oftest en cirkel i en trekant , hvis sider alle tangerer cirkelperiferien.


En ligesidet trekant ABC er indskrevet i en cirkel. Man kunne have ventet en ligesidet trekant med ens sider og vinkler, så den. Kender man to vinkler i en trekant, kan man derfor altid beregne den tredje vinkel. Hvor stor er hver vinkel i en ligesidet trekant ? Konstruerer derefter den omskrevne cirkel.


En hvilkensomhelst trekant kan indskrives i en cirkel. Skæringer mellem objekter. Skævvinklet trekant: Matematik. Cirkel ud centrum og radius. Flader areal og tyngdepunkt.

Tegn en regulær trekant, firkant, femkant og sekskant. Tip: tegn c og så ∠A og så en cirkel. Lad cirkel BCD være tegnet med A som centrum og AB som radius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg