måndag 4 april 2016

Vinkelsummen i en trekant

I trekanter er alltid vinkelsummen 1grader, så det vil være umulig å konstruere en trekant som ikke er slik. Slik matematikken er laget, er det lett å bevise at . Enhver firkant kan deles inn i to trekanter. En firkant delt i to trekanter.


Vinkelsummen i en trekant er altid 1grader.

Se formler og beskrivelser for hvordan man kan finde en manglende vinkel. Vi præsenteres for de mest brugte betegnelser, når man arbejder med trekanters vinkler og sider og lærer desuden om vinkelsummen , spidse og stumpe vinkler, . Navn på hjørner og sider i trekanter. Video: Finn den siste vinkelen (vinkelsummen er 1grader). I euklidsk geometri er summen av de indre vinklene i en trekant alltid 180° eller π radianer.


I ikke-euklidsk geometri kan vinkelsummen være både større og . Regn ut vinkelsummen i trekanten.

Det gjør du ved å legge sammen alle vinklene. Jens Studsgaard beviser at vinkelsummen i en trekant altid er 1grader. Summen av vinklene i en trekant er 180° - bevis.


Og det jeg vil bevise, er at. Undersøk om vinkelsummen i en trekant alltid er 1grader ved å dra i A, B og C Forklar hvorfor med egne ord. Med vinkelsum mener vi vanligvis summen av vinklene i en mangekant.


Er det noen som kan bevise hvorfor vinkelsummen i en trekant er 1grader? Vi kan bevise dette ved å tegne en vilkårlig trekant , og trekke en linje fra et hjørne som er parallelt med den. Det er allment kjent at vinkelsummen til en trekant er 180◦.


Vi finn vinkelsummen i ein trekant ved først å måle vinklane og deretter summere dei. I formlike trekanter ( trekanter med samme form ) er samsvarende vinkler like store. En trekant har vinkelsummen 180°. Hvordan kan vi bevise at vinkelsummen i en trekant er 1grader? Vi kan også tegne en trekant mellom to parallelle linjer og forlenge sidene på trekanten.


Tegn en bue på vinklene slik at de blir markert.

Klipp ut trekanten og riv av. En vinkelsum i en trekant er ALTID 1grader. Vi ser at dette er riktig, fordi vinkelsummen i en trekant skal være . Folkeskole, bruge som formelsamling og interaktiv udregner. Nøgleordene er formel, udregning, . Vinklene i en trekant gir alltid 1grader når de legges sammen.


Den enkleste formelen når det gjelder trekanter er denne såkalte vinkelsummen på 1grader. Ressurser for matematikkundervisning ved hjelp av læreverket Maximum. Kunne konstruere en midtnormal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg