tisdag 27 december 2016

Isolera ovanpå betongplatta

Rent spontant låter isolering ovanpå plattan som att be om problem. Du måste definitivt vidta åtgärder för att undvika fuktproblem i så fall. Isolera betongplatta underifrån? Cellplast lämpar sig mycket väl för isolering av hus.


Gjuta betongplatta på mark med cellplast och golvvärme.

Betongplatta på mark som saknar underliggande termisk isolering , är en känd riskkonstruktion avseende risk för fuktskador. Anledningen är att betongplattan . Då plattan är oisolerad önskar vi nu isolera på något sett men hur. Har läst och läst på internet, rådfrågat hantverkare och blir mer förvirrad ju . Nu står vi med en synlig platta med nästintill ingen fukt . Betong golvvärmerör sundolitt grundskiva.


Att hus grundlagda med betongplatta på mark ofta får fuktproblem med åtföljande.

Alla vill vi ha sköna varma golv att gå på. En ren cementplatta känns kall. Därför vill de allra flesta som har ett hus på betongplatta kunna isolera golvet.


Ovanpå betongen isolerade man mellan reglar. Bättre konstruktion – isolering under plattan. Matta på fuktig betong kan ge hälsoproblem. Grundläggning med platta på mark är vanlig och görs med en betongplatta på underliggande isolering. Värmeisoleringen hindrar kapillär uppsugning av fukt . Vissa konstruktioner som idag anses vara.


Det är svårt att ta reda på om det finns isolering under betongen. Det lagret skyddar golvets grundlager av betong från markens fukt. Hitta produkter och information för isolering av platte på mark. En platta på mark är en golvkonstruktion som anläggs i direkt anslutning mot marken. I början på 80-talet (troligen) göt en tidigare ägare en betongplatta under.


Direkt på plattan finns isolering (mineralull) och golvreglar utan . Jag är ganska okunnig på allt som har med hus att göra, men nu har jag.

Behöver ingen hänsyn tas till att det är isolering över betongplatta. Hur ska jag isolera golvet, hur gör man, finns det nåt enkelt sätt? Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över.


Eftersom du motar kylan redan utanför huset får du en varmare betongplatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg