torsdag 15 december 2016

Vinkelsummen i en femkant

Vinkelsummen i en femkant er 540°. En regulær femkant har således en vinkel på 108°, hvilket gør tessellation med regulære femkanter umulig, da dette ikke er. Kan du ikke tage en tilfældig femkant også regne vinkelsummen ud?


I dette avsnittet skal vi først se på hvordan vi finner vinkelsummen i en vilkårlig trekant. Deretter ser vi på vinkelsummer i firkanter, femkanter og . Det vil si at hvis man måler alle vinklene i en femkant og legger dem sammen, vil summen alltid .

Søgning på “femkant” i Den Danske Ordbog. Q Lav en regel om vinkelsummen i firkanter. Hvad er vinkelsummen i en femkant ? Denne videoen forklarer hvordan du kan regne ut vinkelsummen til en hvilken som helst mangekant. Stemmer dette: Regn ut hjørnevinklene i en regulær femkant. En vilkårlig trekant kan udvides til en firkant ved at trække i et vilkårligt punkt på en af siderne, som vist i figuren.


Derved ses også, at den nye firkant kan opdeles. Løsningsforslag, Oppgave: Oppgaver til vinkelsummer i en n-kant. PROBLEM VINKELSUMMEN I REGULÆRE POLYGONER På denne side skal du bevise flere.

Bevis, at vinkelsummen i enhver regulær femkant er 540°. At lære noget om vinkelsummer i en polygon (= ”mangekant”). Bestem vinkelsummen for en femkant vha. Hvordan konstruerer vi en regulær sekskant? Ud fra den viden kan vi finde vinkelsummen i en trekant.


I kan dele ind i trekanter . En polygon med n kanter, for n =. For at regne vinkelsummen for en 5-kant ud siger man. Question: vinkel summen af en firkant. Vinklerne i en regulær femkant: 108. Tegn og udfyld et skema som dette: Figurnavn Trekant Firkant Femkant.


Vi finn vinkelsummen i ein trekant ved først å måle vinklane og deretter. Kor store er vinklane i ein regulær femkant ? Ret linie der forbinder to punkter på cirkelperiferien. Derfor er hver af vinklerne.


I denne interaktive leksjonen vil du lære om vinkelsummen i mangekanter. Bruk GeoGebra til å finne vinkelsummen i en femkant. Hva skjer med vinkelsummen til figurene når sidelengdene endres?


Beskriv hvordan vinkelsummen endrer seg fra trekant til firkant og fra firkant til femkant.

Hva kjennetegner en regulær mangekant? Hvor mange grader er vinkel ABC i en femkant? Hvor stor er vinkelsummen i en femkant ? Hva er vinkelsummen i en femkant ? Klarer du å finne en formel for summen av vinklene i en n-kant?


Du kan bruke helt andre figurer . Hva blir vinkelsummen i en femkant ? En bil bruker L bensin på mil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg