fredag 30 december 2016

Måla på betsad furu

Har en mörkrödbrun panel som ska täckmålas med vitt. Den är transparent mörkrödbrun. Förmodligen betsad (möjligen oljad?). Dum fråga, kan man måla på syrabets?


Hur går det att måla på obehandlad resp behandlad furu ( betsad eller liknande)?

Hatar furu , har några fina äldre. Hur göra med redan betsat panel på väggarna? Det enklaste sättet att göra om en hylla, stol eller byrå är att måla om. Att byta färg på en möbel är inte speciellt svårt, men har du aldrig provat . Att måla om möbler snyggt är inte så lätt som många tror. Förutom färg och tålamo behövs en hel del kunskap.


Har hittat drömhyllan i Ikeakatalogen, men vill ha den måla inte i furu.

En trappa gör mer än att bara ta oss upp och ner. Vi visar hur du förbereder och målar en . Här finner du tips, råd och inspiration för målning av trappor inomhus. Sliten innerdörr som behöver målas om?


Här hittar du tipsen när du ska måla om en innerdörr. Lär dig mer om färgval, grundarbete och målning. Om du vill få en slät och vackert betsad yta ska du vara noggrann med förberedelserna. Det är naturligt att göra rent och . Ett gediget underarbete lägger grunden för ett lyckat resultat när du ska måla möbler och snickerier.


I denna gör-det-själv film om att lasera panel får du några goda råd om hur du lyckas på det bästa sättet. Här får du tips om hur man laserar på trä och gör det själv instruktioner hur du laserar och målar på trä. Täck över golv, möbler, etc.


Tänk på att tejpa fast plasten så att den inte glider runt. Träpanelen ska vara ren, torr . Vårt hus har furu överallt, känns det som!

Många tycker att det är strängt förbjudet att måla om gamla möbler och skulle. Furu blir mörkare och gran blir gulare. Det innebär att skuggade delar under exempelvis.


Jag har en betsad furumöbel som jag tänkte testa att slipa och sedan måla om i vitt, gärna så att det ser lite gammalt och slitet ut för att passa in . Misströsta inte, de flesta underlag går alldeles utmärkt att måla och det är. Ett tips kan vara att inte inte måla dessa områden, speciellt om möbeln är betsad. Men de är relativt lätta att måla med och det går hyfsat fort att färdigställa de ytor.


Om det är en yta som är betsad förut och man vill betsa över denna, så går det bra i. De flesta ytor som laseras är vanligtvis innertak av furu eller granpanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg