tisdag 20 december 2016

Omkrets cirkel

Vi lär oss att beräkna cirklars omkrets och area, och träffar på det viktiga talet pi. Ett värde räcker för att ta fram alla övriga värden på omkrets , diameter, o. Med denna kalkyl kan du räkna ut arean på en cirkel. Du får också reda på radien, omkretsen och diamterna för samma cirkel i samma veva.


Längden av den kurva som en cirkel utgör kallas cirkelns omkrets.

Genom att betrakta cirkeln som ett gränsfall av oändligt många polygoner, går det att bestämma dess omkrets och på så sätt komma fram till formeln som . AREAN OCH OMKRETSEN PÅ EN CIRKEL. Vi börjar med konstaterandet att alla cirklar är likformiga med varandra. Det beror på att två figurer är likformiga om den ena kan förstoras.


Här är en genomgång hur man räknar ut omkretsen på cirkel , halvcirkel och kvartscirkel. Hur du räknar ut area och omkrets på en cirkel. Videon handlar om hur man beräknar omkrets av cirkel och cirkelsektor.

Använd vårt verktyg online för att räkna ut omkretsen av en cirkel , vi kan även. Ange bara cirkelns diameter i fältet nedan och klicka på Räkna ut omkrets för . Arkimedes tänkte på det här en hel del. Behöver du mäta omkretsen på en cirkel men har glömt hur man gör?


En cirkel har en omkrets , och den har en diameter. En del kanske direkt kommer ihåg hur man räknar ut cirkelns omkrets när de ser den där. Här hjälper vi dig att förstå vad en cirkel är och dess omkrets , radie, diameter och area. Vi tar även exempel på areaberäkningar för cirklar. Med cirkel avses ibland som plan figur, den av kurvan inneslutna ytan ( cirkelområde).


Kurvan själv kallas då cirkelns periferi och dess längd cirkelns omkrets. När vi undersökte omkretsen för fyrhörningar och trianglar, kom vi fram till att dessa figurers omkrets är lika med summan av . Använd cirkelns arearäknare för att beräkna antingen cirkelns area, diameter, omkrets eller radie. Omkrets och area hos en cirkel. Träna på att mäta en cirkels omkrets på olika sätt.


Radien i en cirkel ökar med.

Jag vet att en cirkel alltid har större area än vilken annan månghörning givet samma omkrets. Jag pluggar till ett prov och har kört fast på en fråga. Det kan bestämmas med hjälp av.


Redovisar vad omkretsen blir på cirkeln med den angiva diametern. Beräkna rektangelns omkrets.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg